search

VEGAN ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Ποιος είπε ότι στη νηστεία δεν τρώμε τις αγαπημένες μας γεύσεις;

Για κάποιο λόγο πολλοί από τους φίλους μου δεν έχουν καλή άποψη για τη σόγια! Έτσι κι εγώ έκανα μια μίνι έρευνα και όπως διάβασα στο shape.gr: oι τροφές με σόγια συμπεριλαμβάνονται στις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης. Τα λαχανικά, τα σιτηρά ολικής αλέσεως και τα όσπρια περιέχουν πρωτεΐνες, όμως η σόγια είναι η μοναδική φυτικής προέλευσης πρωτεΐνη που θεωρείται πλήρης. Αυτό σημαίνει πως έχει όλα τα βασικά αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα σου.

Με αυτή την αφορμή φτιάχνω σήμερα μακαρόνια με κιμά σόγιας που πραγματικά μπορούν να μπερδέψουν ακόμα και όποιον τρώει κάθε μέρα μακαρόνια με κιμά! Παρακάτω έχω υλικά για 2-3 μερίδες. Μπορείς να τα συνδυάσεις με την αγαπημένη σου pasta!



Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 καρότα (περασμένα από τον τρίφτη)
  • 200 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 100 γρ κιμάς σόγια
  • 300 γρ τομάτα κονκασέ
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκοκαυτερή
  • 1 κτγ μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό ή ό,τι άλλο θέλεις)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο (για σοτάρισμα)

Εκτέλεση

  • Αρχικά ετοιμάζουμε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. (Συνήθως πρέπει πρώτα να τον βράσουμε και έπειτα να τον σουρώσουμε και να τον αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.)
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο, τα καρότα, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά σόγια και τον φέρνουμε 2-3 βόλτες στο τηγάνι να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τέλος ρίχνουμε και την τομάτα.
Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.
Cool Artisan