search

Τυροπιτάκια με ανθότυρο και φέτα στο Air Fryer

Αν λατρεύετε τις πίτες αλλά θέλετε μια πιο ελαφριά εκδοχή, αυτά τα τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας στο airfryer είναι η ιδανική επιλογή! Τραγανά απ’ έξω, ζουμερά και τυρένια στο εσωτερικό, συνδυάζουν την παραδοσιακή ελληνική γεύση με τη σύγχρονη τεχνική μαγειρέματος χωρίς περιττά λιπαρά. Η γέμιση περιλαμβάνει τρία υπέροχα τυριά: ανθότυρο για ελαφριά υφή, φέτα για αλμυρή ένταση και τυρί κρέμα για μια βελούδινη, πλούσια γεύση. Το φύλλο κρούστας, αλειμμένο με ελάχιστο ελαιόλαδο, ψήνεται τέλεια στο airfryer, δημιουργώντας ένα αφράτο αλλά τραγανό αποτέλεσμα χωρίς τη χρήση φριτέζας ή πολλών λιπαρών.

Το airfryer όχι μόνο μειώνει τις θερμίδες αλλά και επιταχύνει τον χρόνο παρασκευής. Μέσα σε λίγα λεπτά, τα τυροπιτάκια σας θα είναι έτοιμα, χρυσαφένια και λαχταριστά. Μπορούν να σερβιριστούν ως σνακ, ορεκτικό σε τραπέζια ή ακόμα και ως ένα ελαφρύ γεύμα μαζί με μια δροσερή σαλάτα.

Είναι επίσης ιδανικά για προετοιμασία εκ των προτέρων! Μπορείτε να τα ετοιμάσετε, να τα καταψύξετε και να τα ψήσετε απευθείας από την κατάψυξη, κάνοντάς τα μια γρήγορη και εύκολη επιλογή για κάθε στιγμή.

Η διατροφική ανάλυση ανά τυροπιτάκι είναι:

  • Θερμίδες: ~116 kcal
  • Πρωτεΐνες: ~4,4 g
  • Υδατάνθρακες: ~10,2 g
  • Λίπη: ~6,1 g


Υλικά

  • 200 γρ. φέτα
  • 100 γρ, ανθότυρο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • Πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 συσκευασία φύλλα κρούστας, αποψυγμένα
  • Ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζουμε τη φέτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το πιπέρι και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες περίπου 10 εκ. πλάτος.
  3. Αλείφουμε τις λωρίδες με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση στο κάτω μέρος κάθε λωρίδας και διπλώνουμε σε τριγωνικό σχήμα.
  5. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια στο καλάθι του air fryer σε μία στρώση.
  6. Ψήνουμε στους 170°C για 15 λεπτά και τα γυρίζουμε στα 10
  7. Σερβίρουμε ζεστά
Cool Artisan