Θα σου πάρει μόλις 15 λεπτά να στήσεις την πίτα αυτή! Μια πίτα που φουσκώνει καθώς ψήνεται και δίνει την υφή του σουφλέ. Μια συνταγή ιδανική τόσο για το δεκατιανό στο αλουμινόχαρτο που θα πάρεις στη δουλειά αλλά και για τραπέζια με φίλους.
Tip 1: Ο συνδυασμός των τυριών περιλαμβάνει την πικάντικη φέτα και τη γλυκιά μοτσαρέλα για να υπάρχει ισορροπία στη γεύση.
Tip 2: Μπορείς εκτός από φύλλο κρούστας να τη φτιάξεις και με χωριάτικο φύλλο
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 750 ml φρέσκο γάλα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 500 γρ. φέτα (τριμμένη)
- 250 γρ. ανθότυρο (τριμμένο)
- 250 γρ. μοτσαρέλα κίτρινη (για πίτσα) τριμμένη
- 5 αυγά
- 20 ml ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη
- Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε τη φέτα, το ανθότυρο και τη μοτσαρέλα.
- Ψιλοκόβουμε και το δυόσμο και τον προσθέτουμε στα τριμμένα τυριά.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (43 x 38)
- Βάζουμε στη βάση ένα φύλλο κρούστας και προσθέτουμε μια κουταλιά από το μίγμα των αυγών και μια χούφτα από τα τυριά.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
- Στο τέλος περιχύνουμε με το μίγμα των αυγών
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί μας
- Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 50 λεπτά.
- Τα τελευταία 25 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.