Γρήγορη συνταγή για ισορροπημένο γεύμα με βάση από τορτίγιες, κότατζ κι αυγό κι από πάνω τα υλικά της επιλογής σου. Το μυστικό είναι να κόψεις τις τορτίγιες σε λεπτές φέτες σαν ζυμαρικά κι έπειτα να ανακατέψεις καλά με το μίγμα κότατζ- αυγό.
Tip: Αν σε ενοχλεί η υφή του κότατζ, χτύπησε το στο μπλέντερ να το κάνεις κρέμα.
Υλικά
- 4 τορτίγιες
- 400 γρ. τυρί κότατζ
- 4 αυγά
- 2 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- ρίγανη ξερή
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις τορτίγιες σε λεπτές φέτες σαν ζυμαρικά φετουτσίνι
- Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά με το κότατζ, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
- Περιχύνουμε τις τορτίγιες με το μίγμα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη μοτσαρέλα κι ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε στο ταψί
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες από πάνω
- Τελειώνουμε με την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε στους 160°C για 20-25 λεπτά