Ποιος μπορεί να πει όχι στα τορτελίνια; Και είδικα όταν ντύονται με τα γιορτινά τους και συνδυάζονται με μια πάστα γλυκοπικάντικης πιπεριάς με φέτα από την Almito;
Η συνταγή θα σου πάρει λιγότερο από 20 λεπτά στην κουζίνα και σερβίρεται βάζοντας το τηγάνι απευθείας στο κέντρο του τραπεζιού για να βάλει ο καθένας τη μερίδα του! Είναι τέλεια για το τραπέζι του ρεβεγιούν που θες ένα γρήγορο χορταστικό πιάτο αλλά και για το βράδυ κάθε μέρας που γυρνάς κουρασμένη/ος από τη δουλειά και θέλεις ένα εύκολο, πεντανόστιμο confort dinner!
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 250 γρ. τορτελίνια
- 190 γρ. πάστα γλυκοπικάντικης πιπεριάς Almito (1 συσκευασία)
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
- 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 200 γρ. ανθότυρο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε άφθονα αλατισμένο νερό και κρατάμε 1 κούπα (περίπου 200 ml) από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά μας.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια ένταση σε ένα φαρδύ τηγάνι.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση.
- Προσθέτουμε την γλυκοπικάντικη πάστα πιπεριάς Almito.
- Προσθέτουμε το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά μας. τα τορτελίνια κι ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο βασιλικό ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για ακόμη ένα λεπτό.
- Χοντροσπάμε το ανθότυρο πάνω από το τηγάνι και σερβίρουμε.