search

Τορτελίνια με πάστα γλυκοπικάντικης πιπεριάς

 

Ποιος μπορεί να πει όχι στα τορτελίνια; Και είδικα όταν ντύονται με τα γιορτινά τους και συνδυάζονται με μια πάστα γλυκοπικάντικης πιπεριάς με φέτα από την Almito;

Η συνταγή θα σου πάρει λιγότερο από 20 λεπτά στην κουζίνα και σερβίρεται βάζοντας το τηγάνι απευθείας στο κέντρο του τραπεζιού για να βάλει ο καθένας τη μερίδα του! Είναι τέλεια για το τραπέζι του ρεβεγιούν που θες ένα γρήγορο χορταστικό πιάτο αλλά και για το βράδυ κάθε μέρας που γυρνάς κουρασμένη/ος από τη δουλειά και θέλεις ένα εύκολο, πεντανόστιμο confort dinner!

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 250 γρ. τορτελίνια
  • 190 γρ. πάστα γλυκοπικάντικης πιπεριάς Almito (1 συσκευασία)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. ανθότυρο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε άφθονα αλατισμένο νερό και κρατάμε 1 κούπα (περίπου 200 ml) από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά μας.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια ένταση σε ένα φαρδύ τηγάνι.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση.
  • Προσθέτουμε την γλυκοπικάντικη πάστα πιπεριάς Almito.
  • Προσθέτουμε το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά μας. τα τορτελίνια κι ανακατεύουμε.
  • Τέλος, προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο βασιλικό ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για ακόμη ένα λεπτό.
  • Χοντροσπάμε το ανθότυρο πάνω από το τηγάνι και σερβίρουμε.
Cool Artisan