Η πιο εύκολη και απολαυστική εκδοχή του αγαπημένου τιραμισού. Αντί για σαβαγιάρ, χρησιμοποίησα Caprice Παπαδοπούλου κι έδωσα μια νέα, σοκολατένια διάσταση που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), κρύα από το ψυγείο
- 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 500 γρ. Caprice Παπαδοπούλου
Εκτέλεση
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και την χτυπάμε να γίνει σαντιγί
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Τέλος, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Σε ένα ταψάκι με διαστάσεις 15 εκ. x 20 εκ. βάζουμε στη βάση τα caprice.
- Έπειτα, προσθέτουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) ή ένα κουτάλι.
- Έπειτα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα Caprice και φτιάχνουμε ακόμα μια στρώση πάνω από την κρέμα.
- Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα Caprice.
- Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σφίξει καλά η κρέμα και να δέσουν οι στρώσεις. Ιδανικά το σερβίρουμε την επόμενη μέρα.