Μια συνταγή με ελάχιστα λιπαρά και πολύ έθνικ γεύση! Αποθήκευσε αυτό το βίντεο οπωσδήποτε (έστω και μόνο) για τη sauce με μέλι και σόγια που φτιάχνω για το κοτόπουλο! Το κόλπο με το κορν φλάουρ θα σου λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις και συνταγές (όχι μόνο για κινεζικό).
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για το ρύζι.
-
Πλένουμε καλά το ρύζι μπασμάτι.
-
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό.
-
Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση προσθέτουμε το ρύζι.
-
Βράζουμε για 14 λεπτά.
-
Αποσύρουμε από το μάτι και σκεπάζουμε με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
Για το fried rice
- Σε ένα φαρδύ wok βάζουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά.
-
Χτυπάμε καλά τα αυγά με το έξτρα ασπράδι.
-
Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες.
-
Μόλις ψηθεί το αυγό προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι μπασμάτι κι ανακατεύουμε.
-
Αποσύρουμε από το μάτι, προσθέτουμε τη σόγια, το σησαμέλαια κι ανακατεύουμε.
Για τη sauce
-
Βάζουμε σε ένα μπολ την κέτσαπ, το μέλι, το ξύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ.
-
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Για το κοτόπουλο
-
Κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ λεπτές λωρίδες.
-
Το βάζουμε στο wok και το ψήνουμε μέχρι να είναι αρκετά καλοψημένο
-
Προσθέτουμε τη sauce κι ανακατεύουμε.
-
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό.
-
Το προσθέτουμε στο μίγμα κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η sauce.
-
Προσθέτουμε το fried rice ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
-
Γαρνίρουμε με το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες και σουσάμι.
Εκτέλεση
Για το ρύζι
-
Πλένουμε καλά το ρύζι μπασμάτι.
-
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό.
-
Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση προσθέτουμε το ρύζι.
-
Βράζουμε για 14 λεπτά.
-
Αποσύρουμε από το μάτι και σκεπάζουμε με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
Για το fried rice
- Σε ένα φαρδύ wok βάζουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά.
-
Χτυπάμε καλά τα αυγά με το έξτρα ασπράδι.
-
Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες.
-
Μόλις ψηθεί το αυγό προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι μπασμάτι κι ανακατεύουμε.
-
Αποσύρουμε από το μάτι, προσθέτουμε τη σόγια, το σησαμέλαια κι ανακατεύουμε.
Για τη sauce
-
Βάζουμε σε ένα μπολ την κέτσαπ, το μέλι, το ξύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ.
-
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Για το κοτόπουλο
-
Κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ λεπτές λωρίδες.
-
Το βάζουμε στο wok και το ψήνουμε μέχρι να είναι αρκετά καλοψημένο
-
Προσθέτουμε τη sauce κι ανακατεύουμε.
-
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό.
-
Το προσθέτουμε στο μίγμα κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η sauce.
-
Προσθέτουμε το fried rice ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
-
Γαρνίρουμε με το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες και σουσάμι.