search

Τάρτα μελιτζάνας με πέστο λιαστής τομάτας

Το αφιέρωμα στις καλοκαιρινές τάρτες συνεχίζεται με τάρτα μελιτζάνας και πέστο λιαστής τομάτας. Η έμπνευση για τη σημερινή συνταγή έρχεται από τις παραδοσιακές κοκκινιστές μελιτζάνες που κάνουμε παραδοσιακά κάθε καλοκαίρι στη Μυτιλήνη και τις σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα.

Διάβασε επίσης



Υλικά

Εκτέλεση

  • Κάνουμε τυφλό ψήσιμο στην τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις εδώ
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες ενός εκατοστού, τις αλοίφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά
  • Σε ένα με γάλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε το πέστο λιαστής ντομάτας και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
  • Καλύπτουμε την τάρτα με μια λεπτή στρώση από το μείγμα που έχουμε φτιάξει.
  • Αραδειάζουμε τις μελιτζάνες και τις καλύπτουμε εναλλάξ με το μείγμα των τυριών
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε
Cool Artisan