Το αφιέρωμα στις καλοκαιρινές τάρτες συνεχίζεται με τάρτα μελιτζάνας και πέστο λιαστής τομάτας. Η έμπνευση για τη σημερινή συνταγή έρχεται από τις παραδοσιακές κοκκινιστές μελιτζάνες που κάνουμε παραδοσιακά κάθε καλοκαίρι στη Μυτιλήνη και τις σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα.
Διάβασε επίσης
Υλικά
- 1 δόση φύλλο τάρτας όπως μπορείς να δεις τη συνταγή με ένα κλικ εδώ
- 300 γρ φέτα τριμμένη
- 200 γρ γιαούρτι
- 100 γρ ανθότυρο
- 1 μελιτζάνα
- 100 γρ πέστο λιαστής τομάτας
- 50 γρ φιλέτο ελιάς
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κάνουμε τυφλό ψήσιμο στην τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις εδώ
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες ενός εκατοστού, τις αλοίφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά
- Σε ένα με γάλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το γιαούρτι.
- Προσθέτουμε το πέστο λιαστής ντομάτας και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
- Καλύπτουμε την τάρτα με μια λεπτή στρώση από το μείγμα που έχουμε φτιάξει.
- Αραδειάζουμε τις μελιτζάνες και τις καλύπτουμε εναλλάξ με το μείγμα των τυριών
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε