Τα σοκολατένια μπισκότα παντρεύονται με το ελαφρώς “αλμυρό” φιστικοβούτυρο σε μια απολαυστική τάρτα που θα θες να “ισιώνεις” συνέχεια με το κουτάλι. Με λίγα, απλά υλικά μπορείς να φτιάξεις αυτή τη θεϊκή τάρτα που δεν θέλει καν ψήσιμο στο φούρνο.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χτυπήσεις τα μπισκότα Παπαδοπούλου Γεμιστά με σοκολάτα στο μπλέντερ με το βούτυο για να φτιάξεις τη βάση και στη συνέχεια να χτυπήσεις όλα τα άλλα υλικά με ένα μίξερ χειρός. Τόσο απλά και γρήγορα!
Υλικά
Για τη βάση- 450 γρ. μπισκότα Παπαδοπούλου Γεμιστά με σοκολάτα
- 180 γρ. βούτυρο (λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. φιστικοβούτυρο
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλια
- 100 γρ. φιστίκια αλατισμένα
- 5 μπισκότα Παπαδοπούλου Γεμιστά με σοκολάτα σπασμένα
- 10 γρ φιστίκια αλατισμένα, ψιλοκομμένα
- 10 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Για τη βάση- Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε για 4-5 λεπτά
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 28 εκ.
- Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος.
- Χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε ξανά μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί.
- Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη βάση τάρτας που έχουμε προετοιμάσει.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει η κρέμα για τουλάχιστον 3 ώρες. Εγώ την αφήνω για μια νύχτα
- Διακοσμούμε προαιρετικά με μερικά μπισκότα Παπαδοπούλου Γεμιστά με σοκολάτα, φιστίκια και λιωμένη κουβερτούρα