Οι τορτίγιες είναι ένα από τα πιο ωραία υλικά για να ψήσεις σε airfryer. Τις χρησιμοποιώ και σαν βάση τάρτας και μάλιστα το μυστικό μου είναι να “ενώνω” δύο τορτίγιες με τριμμένο τυρί και να τις ψήνω πριν βάλω της γέμιση προκειμένου να πετύχω τραγανή βάση!
Για τη γέμιση μπορείς να παίξεις με τα υλικά της αρεσκείας σου όπως κοτόπουλο και τυριά. Αν προτιμάς λαχανικά, θα πρέπει να τα περάσεις από το τηγάνι για λίγα λεπτά προκειμένου να αποβάλουν την περισσευούμενη υγρασία τους.
Υλικά
-
2 τορτίγιες
-
250 γρ. μοτσαρέλα ή κίτρινο τυρί light
-
2 αυγά
-
50 γρ. γιαούρτι
-
150 γρ. ψημένο κοτόπουλο (ή βραστό)
-
1/2 κτγ πάπρικα
-
Αλάτι ψιλό
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε στη βάση του σκεύους του airfryer μια τορτίγια.
- Προσθέτουμε 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα και σκεπάζουμε με ακόμα μια τορτίγια.
- Ψήνουμε στους 180°C στο airfryer για 5 λεπτά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το κότατζ με τα αυγά και την πάπρικα.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο κι ανακατεύουμε. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα τα γούστα μας.
- Μεταφέρουμε το μίγμα μέσα στις ψημένες τορτίγιες και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά στους 180°C.
- Τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλα από πάνω και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά στους 180°C.