search

#TaperakiProject: Τσιπούρα με χυλοπίτες και λαχανικά

Σήμερα φτιάχνουμε ένα γρήγορο, θρεπτικό πιάτο με πολλά λαχανικά σε μια σάλτσα φούρνου και ψάρι. Για τον απαραίτητο υδατάνθρακα επιλέγω χωριάτικες χυλοπίτες που θα κάνουν το πιάτο σου χορταστικό, τέλειο για το ταπεράκι στη δουλειά.

Tip 1: Αντί για τσιπούρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σολομό

Tip 2: Μπορείς να αφαιρέσεις κάποιο από τα λαχανικά που προτείνω ή να προσθέσεις ένα κολοκυθάκι, 1 ξερό κρεμμύι ή 1 μελιτζάνα. Όλα κομμένα σε μικρά κυβάκια.

Δες εδώ το βίντεο:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Θρεπτικό και χορταστικό! Αυτός είναι ο στόχος για τη σημερινή συνταγή που συνδυάζει ψάρι, πολλά λαχανικά και υδατάνθρακα ❤️ Για να σε χορτάσει χωρίς να σε βαρύνει! Ιδανικό για το ταπεράκι στη δουλειά ❤️ Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . . Διάβασε τη συνταγή με ένα κλικ στο https://coolartisan.gr/?recipe-post=taperakiproject-tsipoura-me-chylopites-kai-lachanika . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγη #greekfoodblog #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #thefeedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 2 φιλέτα τσιπούρας, καθαρισμένα
  • χυλοπίτες (για 2 άτομα)
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές (της επιλογής σου), κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 200 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφει η συσκευασία
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. βάζουμε το ελαιόλαδο`και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον κύβο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά μέχρι να ψηθούν όλα τα λαχανικά και να δημιουργηθεί σάλτσα
  • Έπειτα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε τις χυλοπίτες που έχουμε βράσει και ανακατεύουμε με τη φουρνιστή σάλτσα.
  • Τέλος, προσθέτουμε και τα δύο φιλέτα και ψήνουμε στο φούρνο για ακόμα 10-12 λεπτά. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο έξτρα ελαιόλαδο πάνω από το ψάρι, για καλύτερο ψήσιμο και έξτρα γεύση.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.
Post Tags
Cool Artisan