Σήμερα φτιάχνουμε ένα γρήγορο, θρεπτικό πιάτο με πολλά λαχανικά σε μια σάλτσα φούρνου και ψάρι. Για τον απαραίτητο υδατάνθρακα επιλέγω χωριάτικες χυλοπίτες που θα κάνουν το πιάτο σου χορταστικό, τέλειο για το ταπεράκι στη δουλειά.
Tip 1: Αντί για τσιπούρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σολομό
Tip 2: Μπορείς να αφαιρέσεις κάποιο από τα λαχανικά που προτείνω ή να προσθέσεις ένα κολοκυθάκι, 1 ξερό κρεμμύι ή 1 μελιτζάνα. Όλα κομμένα σε μικρά κυβάκια.
Δες εδώ το βίντεο:
Διάβασε Επίσης:
- Τα 12 απαραίτητα εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχεις στο σπίτι
- Έρευνα Αγοράς: Οι 10+1 καλύτερες κουζινομηχανές της αγοράς
- Έρευνα Αγοράς: Τα 10+1 καλύτερα blender της αγοράς
- Έρευνα Αγοράς: 14 Ψάθινα, διακοσμητικά καλάθια για το σπίτι σου
- Έρευνα αγοράς: Οι 10 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Υλικά
- 2 φιλέτα τσιπούρας, καθαρισμένα
- χυλοπίτες (για 2 άτομα)
- 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 πιπεριές (της επιλογής σου), κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 200 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφει η συσκευασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. βάζουμε το ελαιόλαδο`και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον κύβο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά μέχρι να ψηθούν όλα τα λαχανικά και να δημιουργηθεί σάλτσα
- Έπειτα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε τις χυλοπίτες που έχουμε βράσει και ανακατεύουμε με τη φουρνιστή σάλτσα.
- Τέλος, προσθέτουμε και τα δύο φιλέτα και ψήνουμε στο φούρνο για ακόμα 10-12 λεπτά. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο έξτρα ελαιόλαδο πάνω από το ψάρι, για καλύτερο ψήσιμο και έξτρα γεύση.
- Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.