Ξέρεις το μπανόφι. Και το αγαπάς! Πως θα σου φαινόταν όμως την περίοδο της άνοιξης να το φτιάξεις με φράουλες; Και να το ονομάσουμε Φραουλόφι!
Φτιάχνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως το παραδοσιακό μπανόφι αλλά με φράουλες στη θέση της μπανάνας. Εγώ προσθέτω και λίγους ξηρούς καρπούς στη βάση του μπισκότου και λίγο αλάτι στην καραμέλα για πιο έντονη γεύση.
Υλικά
Για τη βάση- 400 γρ. μπισκότα της επιλογής σου
- 70 γρ αμύγδαλα ή φουντούκα (ή και από τα δύο ανάμεικτα)
- 220 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1/2 κτλ αλάτι
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% (κρύα)
- 2 κτσ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για τη βάση- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα blender και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο
- Αν δεν χωράνε όλα τα υλικά στο blender, τα χτυπάμε σε δύο ή παραπάνω δόσεις
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. Ιδανικά χρησιμοποιούμε τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα
- Αδειάζουμε το μίγμα μέσα στο ταψάκι μας και με ένα ποτήρι το πιέζουμε στη βάση και δημιουργούμε γίσο στα τοιχώματα.
- Μεταφέτουμε το ταψί μας στο ψυγείο για 30 λεπτά
- Βάζουμε τις δύο συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα σε μια φαρδιά κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό να τα σκεπάζει.
- Στη συνέχεια τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Όταν εξατμίζεται το νερό προσθέτουμε έξτρα ζεστό νερό.
- Θέλουμε πάντα να τα σκεπάζει τα κουτιά
- Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε από το νερό.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και τη ζαχαρη άχνη και χτυπάμε με αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε μια σφτιχτή σαντιγί, σαν γιαούρτι
- Αδειάζουμε τις δύο συσκευασίες σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια ένταση
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και προσθέτουμε το αλάτι
- Αδειάζουμε την καραμέλα πάνω από τη βάση μπισκότου και μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες
- Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες
- Τοποθετούμε τις φράουλες πάνω από την καραμέλα
- Έπειτα καλύπτουμε με τη σαντιγί και σερβίρουμε