search

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, στο airfryer

Η σπανακόπιτα χωρίς φύλλο είναι μια συνταγή που θα λατρέψεις να φτιάχνεις ξανά και ξανά, για πολλές και διαφορετικές περιστάσεις. Από το δεκατιανό στο σχολείο (και το γραφείο) μέχρι τα τραπέζια των γιορτών. Είναι ιδανικό για ορεκτικό σε καλέσματα αλλά ακόμα και για μπουφέ.

Το ψήνω στο Philips Airfryer Combi XXL Connected  με τεχνολογία Rapid CombiAir. Η μοναδική, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία προσφέρει τη γρηγορότερη ροή αέρα με ρυθμιζόμενη ταχύτητα αέρα για ομοιόμορφο μαγείρεμα. Μπορώ να επιλέξω χαμηλή ροή για να ετοιμάσω μια μπριζόλα sous-vide υπέροχα ζουμερή αλλά και για να σιγομαγειρέψω ό,τι κρέας θέλω. Οι επιλογές υψηλής, χαμηλής και δυναμικής ροής αέρα εξασφαλίζουν ότι το φαγητό μου είναι πάντα απολαυστικά τρυφερό από μέσα και όσο τραγανό το θέλω απ’ έξω. Και βέβαια πετυχαίνει τέλεια κρούστα σε ό,τι έχει να κάνει με ζύμη.

Tip 1: Επένδυσε οπωσδήποτε στο ειδικό κιτ ψησίματος της Philips για airfryer σε οικογενειακό μέγεθος XXL. Το πυρίμαχο σκεύος έχει χωρητικότητα 3 λίτρων και είναι ιδανικό για να ετοιμάζεις μεγαλύτερες μερίδες, για μαγειρευτά και κοκκινιστά και βέβαια τάρτες και πίτες όπως αυτή η σπανακόπιτα. Περιλαμβάνει και 9 φορμάκια σιλικόνης για μάφιν για τέλειο ψήσιμο κι εύκολο ξεφορμάρισμα.

Tip 2: Κατέβασε το application Philips HomeID με εκατοντάδες συνταγές για να πάρεις έμπνευση για τα μαγειρέματα σου.

Δύο τυχεροί κερδίζουν από ένα Philips Airfryer Combi XXL Connected. Πάρε μέρος στο διαγωνισμό που θα βρεις στο instagram με ένα κλικ εδώ:

 



Υλικά

  • 300 γρ. σπανάκι (πλυμμένο και ψιλοκομμένο, κατά προτίμηση baby)
  • 250 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 120 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (με χαμηλά λιπαρά)
  • 120 γρ. φέτα
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (λευκό ή ολικής)
  • 2 κτσ άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χάσει τον όγκο του.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τα αυγά, το τυρί, τη φέτα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κι ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε στο ταψί του airfryer της Philips. Είναι αντικολλητικό κι άρα δεν χρειάζεται κάποια λιπαρή ουσία.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά.
  • Γυρίζουμε την πίτα από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά.
Cool Artisan