Μια απλή συνταγή για σπανακόπιτα με χυλό που αγακαλιάζει το φρέσκο σπανάκι από πάνω και κάτω! Το σουσάμι δίνει υπέροχη γεύση ενώ παράλληλα προστατεύει στο ψήσιμο για να μην καεί η επιφάνεια της πίτας.
Υλικά
Για τη γέμιση
- 350 γρ σπανάκι πλυμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι άνηθος
- 1 ματσάκι δυόσμος
- 2 αυγά
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 250 γρ φέτα, θρυμματισμένη με το χέρι
- αλάτι
- Πιπέρι
- 350 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 50 γρ. καλαμποκάλευρο
- 1 κτσ μπέικιν πάουντερ
- 400 γρ νερό
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό 10%
- αλάτι
- 100 γρ σουσάμι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση- Πλένουμε καλά το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε
- Το αλατίζουμε και το πιέζουμε με το χέρι να βγάλει τα υγρά του.
- Το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά κι επαναλαμβάνουμε.
- Προσθέτουμε το δυόσμο, τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή χυλό
- Χρησιμοποιούμε ένα ρηχό ταψάκι
- Λαδώνουμε καλά τη βάση
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι
- Απλώνουμε στη βάση το μισό χυλό
- Προσθέτουμε τη γέμιση
- Καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC, στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά, έως ότου ροδίσει η επιφάνειά της.