search

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Μια απλή συνταγή για σπανακόπιτα με χυλό που αγακαλιάζει το φρέσκο σπανάκι από πάνω και κάτω! Το σουσάμι δίνει υπέροχη γεύση ενώ παράλληλα προστατεύει στο ψήσιμο για να μην καεί η επιφάνεια της πίτας.



Υλικά

Για τη γέμιση
  • 350 γρ σπανάκι πλυμμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 250 γρ φέτα, θρυμματισμένη με το χέρι
  • αλάτι
  • Πιπέρι
Για το χυλό
  • 350 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 50 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1 κτσ μπέικιν πάουντερ
  • 400 γρ νερό
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό 10%
  • αλάτι
  • 100 γρ σουσάμι

Εκτέλεση

Για τη γέμιση
  • Πλένουμε καλά το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε
  • Το αλατίζουμε και το πιέζουμε με το χέρι να βγάλει τα υγρά του.
  • Το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά κι επαναλαμβάνουμε.
  • Προσθέτουμε το δυόσμο, τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά
Για το χυλό
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή χυλό
Για το στήσιμο
  • Χρησιμοποιούμε ένα ρηχό ταψάκι
  • Λαδώνουμε καλά τη βάση
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι
  • Απλώνουμε στη βάση το μισό χυλό
  • Προσθέτουμε τη γέμιση
  • Καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC, στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά, έως ότου ροδίσει η επιφάνειά της.
Cool Artisan