search

Βελουτέ σούπα μπρόκολο με τσένταρ

Μια comfort σούπα με λαχανικά που ψήνονται στο φούρνο για να δώσουν την ουμάμι γεύση του ψητού και τσένταρ που λιώνει για να δέσει όλα τα υλικά δίνοντας την γλυκιά του γεύση.

Δες εδώ το βίντεο:

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε κυβάκια
  • 2 καρότα, καθαρισμένα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 μπρόκολο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτές φέτες
  •  1 λίτρο νερό
  • 400 γρ. τυρί τσένταρ, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
  • Κρουτόν
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 30 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά
  • Κόβουμε τα φουντάκια από το μπρόκολο, καθαρίζουμε το κλωνάρι και το κόβουμε σε κύβους,
  • Καλύπτουμε με ελαιόλαδο τη βάση ενός ταψιού.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σκόρδο και το μπρόκολο.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπύκοβο και λίγο ελαιόλαφο πάνω από τα λαχανικά για να μην καούν στο ψήσιμο.
  • Ψήνουμε στο φούρνος στους 180°C στον αέρα για 45 λεπτά μέχρι τα λαχανικά μας να αποκτήσουν ωραίο χρυσό χρώμα. Ίσως χρειαστεί να αφαιρέσουμε τα φουντάκια μπρόκολου 15-20 λεπτά νωρίτερα για να μην καούν.
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά.
  • Σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με το κλωνάρι.
  • Έπειτα προσθέτουμε τα ψημμένα λαχανικά στην κατσαρόλα, το τυρί τσένταρ και το νερό.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά κι έπειτα ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.
  • Γαρνίρουμε με γιαούρτι, κρουτόν κ μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Cool Artisan