search

Σουηδικά τρουφάκια

Ένα χειμώνα έζησα στη Lund (ένα χωριουδάκι δίπλα στο Malmo) αλλά από τοτε κάθε φορά που βγαίνουν τα πουλόβερ αναπολώ τους Σουηδούς και τις λιχουδιές τους. Αλμυρές και γλυκές! Ήρθε νομίζω η κατάλληλη στιγμή να σας φτιάξω σουηδικά τρουφάκια! Κάθε χωριό εκεί στο Βορρά έχει διαφορετική συνταγή. Ίσως και κάθε οικογένεια να έχει τη δική της! Εγώ πάντως έχω βρει αυτή τη συνταγή, από τη γιαγιά του καλύτερου Σοθηδού φίλου μου και είναι ίδια με τις τρούφες που έπαιρνα κάθε πρωί από το εστιατόριο του πανεπιστημίου μου!

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 50 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ κακάο (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
  • 40 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ. βρώμη
  • 10 γρ κρύο νερό (1 κουταλιά της σούπας περίπου)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το βούτυρο, το κακάο, τη ζάχαρη, τη βρώμη και το νερό σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε είτε με ένα αυγοδάρτη είτε με ένα μίξερ χειρός.
  • Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε 24 τρούφες.
  • Βάζουμε την καρύδα σε ένα πιάτο.
  • Ρολάρουμε τις τρούφες στην καρύδα και τις αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
Cool Artisan