Πολύ συχνά λαμβάνω μηνύματα από ανθρώπους που αγαπούν την πλούσια γεύση αλλά έχουν δυσανεξία στη γλουτένη! Σε αυτούς τους ανθρώπους είναι ειδικά αφιερωμένη η σημερινή συνταγή σε συνεργασία με την εταιρεία ΣΑΜΟΥΡΗ .
Η εταιρεία Σαμούρη είναι μια ελληνική εταιρία με πολύ μεγάλη ιστορία στη ζαχαροπλαστική. Μέσα στα χρόνια έχει ξεχωρίσει για τις πολύ εύκολες, γρήγορες λύσεις για σπιτικά γλυκά που είναι απαλλαγμένα από συντηρητικά, φοινικέλαιο και υδρογονωμένα λίπη. Με βοηθό τα έτοιμα μίγματα της εταιρείας ΣΑΜΟΥΡΗ μπορείς να φτιάξεις τα πιο απολαυστικά γλυκά για τα τραπέζια των γιορτών. Με λίγα ακόμα – απλά – υλικά και χωρίς να κάνεις άνω κάτω την κουζίνα θα έχεις τα πιο γρήγορα γλυκίσματα για να κλείσεις με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο κάθε γιορτινό κάλεσμα.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για το σουφλέ σοκολάτας- 1 συσκευασία Μίγμα για ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ- LAVA CAKE & ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΑΜΟΥΡΗ
- 160 γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά
- 1 συσκευασία Μίγμα για ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ PATISSIERE, ΣΑΜΟΥΡΗ
- 400 γρ. κρύο γάλα
- ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ή ΥΓΕΙΑΣ, ΣΑΜΟΥΡΗ
Εκτέλεση
Για το σουφλέ σοκολάτας- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τα αυγά.
- Χτυπάμε μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί
- Ψεκάζουμε με αντικολλητικό spray ΣΑΜΟΥΡΗ τις ατομικές φόρμες
- Μεταφέρουμε το μίγμα στις ατομικές φόρμες και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 της φόρμας
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το γάλα.
- Χτυπάμε μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί.
- Μεταφέρουμε σε ένα κορνέ
- Βάζουμε σε ένα πιάτο την ατομική φόρμα με το σουφλέ σοκολάτας
- Γεμίζουμε ένα φλυτζάνι καφέ με την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- Διακοσμούμε με την τρούφα
- Σερβίρουμε όσο το σουφλέ είναι ακόμα καυτό.