Όταν με ρωτάνε: “Τι θα φάμε το βράδυ;” έχω πάντα μια απάντηση! Σνίτσελ κοτόπουλο!
Με ένα φιλέτο στήθος κοτόπουλο θα χορτάσουν τουλάχιστον 2 άτομα! Συνοδεύεται με ζυμαρικά, πατάτες, ρύζι και μπάνει σε κάθε είδους σάντουιτς! Η συνταγή μου είναι πολύ απλή, οικονομική και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά!
Υλικά
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 120 γρ. αλεύρι
- 3 αυγά
- 20 γρ. παρμεζάνα
- 300 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε φιλετάροντας το κοτόπουλο.
- Το κόβουμε σε φέτες.
- Με ένα μπάτη ή με τη βάση από ένα τηγάνι το χτυπάμε ελαφρώς για να το κάνουμε πλατύ και να έχει ομοιόμορφο πάχος
- Βάζουμε σε ένα φαρδύ ταψάκι το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά
- Σε ένα άλλο ταψάκι βάζουμε τη φρυγανιά, την τριμμένη παρμεζάνα κι ανακατεύουμε.
- Παιρνάμε τα φιλέτα κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, έπειτα τα βουτάμε στο αυγό και τέλος στο μίγμα της φρυγανιάς.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.
- Έπειτα βουτάμε τα φιλέτα ένα - ένα στο τηγάνι.
- Αφήνουμε να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από την κάτω πλευρά και στη συνέχεια τα γυρνάμε από την άλλη.
- Τέλος, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
- Το συνοδεύουμε με ρύζι, ζυμαρικά ή ακόμα και με μια πράσινη σαλάτα