Οι πίτες Roti Paratha είναι πάντα τραγανές, νόστιμες και έτοιμες να αγκαλιάσουν ό,τι γέμιση κι αν σκεφτούμε. Μπορείς να τις γεμίσεις και να τις ψήσεις στο φούρνο ή ακόμα και στο τηγάνι. Οι επιλογές είναι απεριόριστες και παρά την ethnic καταγωγή τους μπορούν να συνδυαστούν τέλεια και με πιο ελληνικές γεμίσεις
Σήμερα ετοιμάζω μια συνταγή που λατρεύω να φτιάχνω ξανά και ξανά. Ένα γευστικό συνδυασμό που αγαπώ να φτιάχνω πολύ συχνά ειδικά σε τραπέζια με φίλους. Φτιάχνω κοτόπουλου με καρύδα, κάρι, λάιμ και φρέσκο κόλιανδρο. Για τη γέμιση θα χρειαστείς μόνο ένα τηγάνι και μετά απλά θα γεμίσεις τις Roti Paratha και θα τα ψήσεις στο φούρνο.
Μπορείς να παραγγείλεις τις πίτες Roti Paratha on line στο wokshop.gr ή στα καταστήματα Wok Shop (Σκούφου 2-4, Πλ.Συντάγματος, Αθήνα 10557, Τηλ: 2155003849 και Τατοϊου 73 & Χαριλάου Τρικούπη, Κηφισιά 14564, Τηλ:2106206008)
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τη γέμιση- 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 πράσo κομμένo σε λεπτές φέτες
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 300 γρ κοτόπουλο μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 200 ml κρέμα καρύδας, θα τη βρεις με ένα κλικ στο wokshop.gr
- 20 γρ. πάστα κίτρινου κάρι, θα τη βρεις με ένα κλικ στο wokshop.gr
- 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 2 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
- 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 συσκευασίες Roti Paratha, θα τις βρεις με ένα κλικ στο wokshop.gr
- 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμα
Εκτέλεση
Για τη γέμιση- Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι
- Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κάρι και ανακατεύουμε
- Έπειτα προσθέτουμε το λάιμ, χυμό και ξύσμα
- Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε και την κρέμα καρύδας.
- Τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C
- Τοποθετούμε τις πίτες Roti Paratha σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα
- Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο κάθε πίτας.
- Κλείνουμε την πίτα σε μισοφέγγαρο και σφραγίζουμε την ένωση
- Τέλος, αλοίφουμε με χτυπημένο αυγό
- Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 25 με 30 λεπτά