Σπιτικά κριτσίνια φουλ στην πρωτεΐνη, χαμηλά σε θερμίδες με 4 απλά υλικά: βρώμη, κότατζ, αυγό και σουσάμι! Το αποτέλεσμα είναι τυρένια σε γεύση και θυμίζει κουλούρια Θεσσαλονίκης – ειδικά οι κρίκοι! Τα ψήνουμε για 25 λεπτά αν θες να είναι αφράτα και για 30 αν θες να είναι τραγανά.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 300 γρ. τυρί κοτατζ
- 2 αυγά
- 200 γρ. αλεύρι βρώμης
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά με το κότατζ.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλαεύρι βρώμης με το μίγμα από το μπλέντερ.
- Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμαράκι.
- Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο.
- Πλάθουμε τα κριτσίνια μακρόστενα ή σε κρίκους και τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 25 λεπτά αν θέλουμε να είναι μαλακά και 30 λεπτά αν θέλουμε να είναι τραγανά.