search

Πρωτεϊνούχα Κριτσίνια με 4 υλικά: βρώμη, κότατζ κι αυγό

Σπιτικά κριτσίνια φουλ στην πρωτεΐνη, χαμηλά σε θερμίδες με 4 απλά υλικά: βρώμη, κότατζ, αυγό και σουσάμι! Το αποτέλεσμα είναι τυρένια σε γεύση και θυμίζει κουλούρια Θεσσαλονίκης – ειδικά οι κρίκοι! Τα ψήνουμε για 25 λεπτά αν θες να είναι αφράτα και για 30 αν θες να είναι τραγανά.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 300 γρ. τυρί κοτατζ
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι βρώμης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά με το κότατζ.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλαεύρι βρώμης με το μίγμα από το μπλέντερ.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμαράκι.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο.
  • Πλάθουμε τα κριτσίνια μακρόστενα ή σε κρίκους και τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 25 λεπτά αν θέλουμε να είναι μαλακά και 30 λεπτά αν θέλουμε να είναι τραγανά.
Cool Artisan