search

Πίτσα barbeque με γραβιέρα και λουκάνικο

Κανείες δεν θα πιστεύει ότι η πίτσα σου είναι σπιτική! Η σημερινή συνταγή για πίτσα είναι η καλύτερη συνταγή που θα βρεις στο internet για πίτσα στο σπίτι, γρήγορα κι εύκολα. Αντικαθιστώ τη σάλτσα ντομάτας με καπνιστή barbeque sauce Condito για να δώσω γλυκοπικάντικη γεύση και τη συνδυάζω με γραβιέρα και κυβάκια από λουκάνικο. Φυσικά, εσύ μπορείς να παίξεις με τα υλικά και να προσθέσεις τα αγαπημένα σου (ή ό,τι έχεις στο ψυγείο). Φυσικά μπορείς να την κάνεις και vegan χρησιμοποιώντας τα υλικά της επιλογής σου, αφού η συγκεκριμένη BBQ sauce είναι vegan.

Tip 1: Το μυστικό για σωστό ψήσιμο είναι να έχεις προθερμάνει το φούρνο στους 180°C μαζί με το ταψί προκειμένου να ψηθεί σωστά η βάση. Μόλις έχει “καεί” αρκετά το ταψί μεταφέρουμε την πίτσα και την ψήνουμε για 10-12 λεπτά.

Tip 2: Πάντα βάζουμε το τυρί σε δύο δόσεις, την πρώτη μετά τη sauce και τη δεύτερη στο τέλος. Μπορείς να βάλεις τη δεύτερη δόση και 1 λεπτό πριν βγεί από το φούρνο.

Δες εδώ το βίντεο: 

 



Υλικά

Για την ζύμη
  • 500 gr αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
  • 3,5 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 4 γρ. ξερή μαγιά
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 300 ml χλιαρό νερό
Για το topping
  • 50 ml barbeque sauce Condito
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 50 γρ. λουκάνικο (κομμένο σε κυβάκια)
  • πιπεριά κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Στο μίξερ ή με το χέρι, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι. Αφήνουμε τα μείγμα για μισή ώρα προκειμένου να τραφεί η μαγιά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Κάνουμε μια μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει σε ένα μπολ που έχουμε καλύψει με βαμβακερή πετσέτα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπαλάκια (για 2 πίτσες), τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν.
Εκτέλεση
  • Μόλις ανοίξουμε την πίτσα απλώνουμε με ένα κουτάλι τη barbeque sauce Condito.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί  και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μισό τριμμένο τυρί.
  • Ψήνουμε για 10-12 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
*Tip: H πίτσα θέλει λίγο ψήσιμο σε πολύ καυτό φούρνο. Για να ενισχύσουμε τη θερμοκρασία, μπορούμε να αφήσουμε το ταψί να κάψει καλά, πριν βάλουμε την πίτσα.
Cool Artisan