search

Πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με τυριά

Ανθότυρο, κότατζ και μπαχαρικά συνθέτουν την πιο λαχταριστή, διατροφική γέμιση! Οι πιπεριές ξεροψήνονται ελαφρά στο φούρνο ενώ η γέμιση σε ταξιδεύει νοερά σε ταβερνάκια και παραλίες! Ένα πιάτο που παραμένει λαχταριστό ακόμα και κρύο! Ιδανικό για τους φίλους μου που γυμνάζονται και ψάχνουν ελαφριές συνταγές με πολύ πρωτεΐνη.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 4 πιπεριές φλωρίνης
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 150 γr. τυρί κότατζ
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κτγ θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο και το λιανίζουμε καλά με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το κότατζ, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, το ασπράδι κι ανακατεύουμε.
  • Πλένουμε τις πιπεριές και τις χαράζουμε σε Τ
  • Αφαιρούμε όλα τα κουκούτσια από το εσωτετικό.
  • Γεμίζουμε τις πιπεριές με ένα κουτάλι.
  • Τις μεταφέρουμε σε ταψάκι καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 25-30 λεπτά στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο
Cool Artisan