search

Πανακότα με γιαούρτι και μπισκότα

Σήμερα σου δείχνω μια πιο ελαφριά και πιο ελληνική εκδοχή της αγαπημένης μας πανακότα! Χρησιμοποιώ γιαούρτι, αντί για κρέμα γάλακτος και δημιουργώ ένα υπέροχο γλυκό στο ποτήρι, ιδανικό για πρωινό ειδικά για το Σαββατοκύριακο. Το ετοιμάζεις από την προηγούμενη μέρα σε λιγότερο από 15 λεπτά και το απολαμβάνεις το πρωί της επόμενης μέρας.

Το συνοδεύω με μπισκότα ΠολυΔημητριακά Παπαδοπούλου  με μούσλι τα οποία συνδυάζουν 4 δημητριακά (σιτάρι, βρώμη, σίκαλη και κριθάρι) και 7 βιταμίνες.

Δες εδω το βίντεο:

 



Υλικά

  • 1 συσκευασία μπισκότα ΠολυΔημητριακά Παπαδοπούλου με muesli

  • 350 γρ. γιαούρτι

  • 150 γρ. γάλα
  • 6 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κτσ μέλι

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε από τη συσκευασία 4 μπισκότα ΠολυΔημητριακά Παπαδοπούλου και τα κρατάμε στην άκρη για τη διακόσμηση.
  • Βάζουμε τα υπόλοιπα στον κάδο του μπλέντερ και τα χτυπάμε
  • Τα μεταφέρουμε σε 4 ποτήρια και τα μοιράζουμε στη βάση τους.
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνες σε παγωμένο νερό να μουλιάσουν για 5-10 λεπτά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γαλά, τη ζάχαρη και τη βανίλια
  • Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σουρώνουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα μεταφέρουμε στο κατσαρολάκι.
  • Χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 4-6 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε και ισομοιράζουμε στα ποτήρια μας.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν για 3 ώρες.
  • Έπειτα, διακοσμούμε με τα μπισκότα ΠολυΔημητριακά Παπαδοπούλου και προαιρετικά προσθέτουμε από μια φράουλα.
Cool Artisan