Λίγες φέτες από το τσουρέκι που περίσσεψε αρκούν για να φτιάξεις το πιο λαχταριστό παγωτό με άρωμα μαστίχας! Η εκτέλεση είναι πολύ απλή και χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψήσεις ελαφρώς τις φέτες από το τσουρέκι, να τι σιροπιάσεις και να χτυπήσεις όλα τα υλικά για την κρέμα σε ένα μπολ! Μην ξεχνάς ότι το παγωτό διατηρείται στην κατάψυξη έως κι έξι μήνες!
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για το σιρόπι- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. νερό
- 250 γρ. τσουρέκι, κομμένο σε χοντρές φέτες
- 4 γρ. μαστίχα
- 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
Εκτέλεση
Για το σιρόπι- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.
- Τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού και βράζουμε για ένα λεπτό.
- Αφήνουμε το κατσαρολάκι στην άκρη να κρυώσει εντελώς το σιρόπι.
- Αραδιάζουμε τις φέτες από το τσουρέκι σε ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σε ένα γουδί (ή σε ένα blender) χτυπάμε τη μαστίχα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν άχνη.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κρύα κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την άχνη από τη μαστίχα και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Χτυπάμε καλέ με μίξερ χειρός μέχρι να έχει υφή σαν σαντιγί.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βγάζουμε το τσουρέκι από το φούρνο και το κόβουμε τυχαία με το χέρι.
- Το περιχύνουμε με το σιρόπι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα για να πιει όλο το σιρόπι και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα γυάλινο ή μεταλικό δοχείο, βάζουμε το μείγμα του παγωτού.
- Προσθέτουμε από πάνω το σιροπιασμένο τσουρέκι κι ανακατεύουμε καλά
- Κλείνουμε με καπάκι και παγώνουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.