search

Ομελέτα με μανιτάρια στο airfryer

To airfryer είναι ιδανικό για να φτιάξεις τις πιο νόστιμες ομελέτες, με ό,τι υλικά σου αρέσει νa προσθέτεις, όπως μανιτάρια, τυρί ή ό,τι άλλο θες. Είναι εύκολο, υγιεινό και γίνεται με πολύ λιγότερο λάδι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μικρό αντικολλητικό σκεύος ή μια φόρμα που να χωράει στο καλάθι του air fryer. Πρώτα ψήνουμε τα υλικά της “γέμισης”, εγώ έβαλα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μανιτάρια και μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε τα αυγά.  Συνοδεύω πάντα με μια σαλάτα με λαχανικά εποχής.



Υλικά

Για την ομελέτα
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 2 κτσ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μανιτάρια
  • 2 αυγά
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. κότατζ
  • 2 κτσ φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για τη σαλάτα
  • 100 γρ. baby σπανάκι
  • 1 αβοκάντο
  • 10 ντοματίνια
  • 2 κτσ σταφίδες
  • 2 κτσ κάσιους
  • 80 γρ. παρμεζάνα
Για τη sauce της σαλάτας
  • 1/2 πορτοκάλι - Χυμό και ξύσμα
  • 1 κτσ βαλσάμικο
  • 2 κτσ μουστάρδα
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Για την ομελέτα
  • Στο ταψί του airfryer βάζω αντικολλητικό χαρτί, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια,πάπρικα αλάτι και πιπέρι
  • Ψήνω για 7-8 λεπτά στους 200°C
  • Χτυπάω τα αυγά
  • Τα προσθέτω στο airfryer και ψήνω για 5-8 λεπτά στους 200°C
Για το σερβίρισμα
  • Σερβίρω σε πιάτο και γαρνίρω με κότατζ και φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για τη σαλάτα και τη sauce
  • Βάζω όλα τα υλικά της sauce και χτυπάω καλά
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το σπανάκι, τα ντοματίνια, αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια, σταφίδες, κάσιους και τριμμένη παρμεζάνα
  • Προσθέτω τη sauce κι ανακατεύω
  • Διακοσμώ με λίγες σταφίδες, κάσιους και παρμεζάνα
 
Cool Artisan