search

Ογκρατέν ζυμαρικών με κότατζ και μανιτάρια

Με 5 απλά υλικά φτιάχνεις ένα πανεύκολο ογκρατέν με λιωμένο τυρί σε κάθε μπουκιά. Το κοτατζ χτυπημένο στο μπλέντερ δίνει υπέροχη γεύση χωρίς να έχει την υφή που ενοχλεί τους περισσότερους!

Tip: Σοτάρουμε πολύ καλά τα μανιτάρια να χάσουν εντελώς τον όγκο τους και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 10 ml ελαιόλαδο
  • 600 γρ. μανιτάρια (τύπου σαμπινιόν, κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 500 γρ. τυρί κότατζ
  • 3 αυγά
  • 300 γρ. ζυμαρικά βίδες (ζυγισμένα άβραστα)
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1/2 κτγ σκόνη κρεμμύδι
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα μανιτάρια.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να χάσουν όλο τον όγκο τους.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το cottage με τα αυγά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Βάζουμε στο ταψί τα βρασμένα ζυμαρικά, τα μανιτάρια και το μίγμα του κότατζ.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τριμμένο τυρί στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Cool Artisan