Με 5 απλά υλικά φτιάχνεις ένα πανεύκολο ογκρατέν με λιωμένο τυρί σε κάθε μπουκιά. Το κοτατζ χτυπημένο στο μπλέντερ δίνει υπέροχη γεύση χωρίς να έχει την υφή που ενοχλεί τους περισσότερους!
Tip: Σοτάρουμε πολύ καλά τα μανιτάρια να χάσουν εντελώς τον όγκο τους και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
Διάβασε επίσης:
- Οι 7 καλύτερες μηχανές καφέ που σου φτιάχνουν επαγγελματικό καφέ στο σπίτι
- Airf Fryer: Οι 8 καλύτερες συσκευές της αγοράς για να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει στο μπάτζετ και τις ανάγκες σου
- Αυτές είναι οι 15 διαχρονικές καρέκλες τραπεζαρίας που θα πάρεις σήμερα και θα έχεις μια ζωή
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 10 ml ελαιόλαδο
- 600 γρ. μανιτάρια (τύπου σαμπινιόν, κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 500 γρ. τυρί κότατζ
- 3 αυγά
- 300 γρ. ζυμαρικά βίδες (ζυγισμένα άβραστα)
- 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
- 1/2 κτγ σκόνη κρεμμύδι
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- 1/2 κτγ θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να χάσουν όλο τον όγκο τους.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το cottage με τα αυγά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Βάζουμε στο ταψί τα βρασμένα ζυμαρικά, τα μανιτάρια και το μίγμα του κότατζ.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τριμμένο τυρί στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.