search

Νουτελαμισού

Το πιο εύκολο και Πεντανόστιμο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις για κάθε γιορτινό τραπέζι! Σκέφτηκα τη λέξη “nutellamisu” προσπαθώντας να φτιάξω ένα πολύ απλό γλυκό με βάση το τιραμισού και την πραλίνα! Κ όταν αργότερα τη γκούγκλαρα είδα ότι το είχαν σκεφτεί κ άλλοι πριν από εμένα ❤️
Η λεπτομέρεια που δίνει όλη τη γεύση είναι το λικέρ πικραμύγδαλο, amaretto. Εναλλακτικά (κ αν έχεις στο σπίτι) μπορείς να χρησιμοποιήσεις γλυκό κρασί marsala – αλλά ξέρω ότι σπάνια το έχουμε στην Ελλάδα (στην Ιταλία υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι) για αυτό κ δεν το προτείνω.



Υλικά

  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 24 μπισκότα σαβαγιάρ (1 συσκευασία)
  • 1 διπλό espresso lungo (περίπου 1 μεγαλο φλιτζάνι του τσαγιού) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30 ml λικέρ της επιλογής σου (πικραμύγδαλο κατά προτίμηση ή γλυκό κρασί marsala)
  • σταγόνες σοκολάτας για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε με την πραλίνα και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός.
  • Σε ένα μακρόστενο μπολ βάζουμε τον εσπρέσο μαζί με το λικέρ.
  • Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ, κι από τις δύο πλευρές μέσα στο μίγμα το καφέ και τα στρώνουμε στη βάση του ταψιού μας (25 εκ. x 35 εκ.)
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια και διακοσμούμε με σταγόνες σοκολάτας.
  • Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για τουλάχιστον 3 ώρες και σερβίρουμε
Cool Artisan