Η νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας είναι εδώ να μας θυμίσει πόσο νόστιμες συνταγές μπορούμε να φτιάξουμε με τα πιο απλά υλικά! Και μάλιστα περνώντας λιγότερο από 30 λεπτά στην κουζίνα.
Με μια βόλτα στα Lidl και με έμπνευση τα τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα της σειράς Νώμα, έφτιαξα ένα πανεύκολο ρύζι, ένα πιάτο που φωνάζει Ελλάδα! Η κόκκινη γαρίδα γάμπαρη του Αιγαίου παντρεύεται με ρύζι καρολίνα από τις Σέρρες και φτιάχνουν ένα θρεπτικό και πεντανόστιμο φαγάκι.
Υλικά
- 400 γρ. Γαρίδα κόκκινη γάμπαρη Αιγαίου, Νώμα
- 200 γρ. Ρύζι καρολίνα Σερρών, Νώμα
- 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, Χανίων Κρήτης Π.Γ.Ε., Νώμα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κυβάκια
- 4 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
- 2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το ρύζι μας και το σουρώνουμε
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα φαρδύ τηγάνι
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για μόνο 2 λεπτά, όχι παραπάνω.
- Τις αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια
- Μόλις το ξερό κρεμμύδι γίνει ελαφρώς διάφανο, προσθετουμε τα καρότα, τις ντομάτες και τις πιπεριές.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ρύζι.
- Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του, για περίπου 20 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε τις γαρίδες που είχαμε σοτάρει και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε προσθέτωντας λίγο ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και ωμό ελαιόλαδο.