Νηστίσιμο κέικ, χωρίς ζάχαρη για να έχεις έτοιμο πρωινό κάθε μέρα! Πορτοκάλι και καρύδα είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός ενώ το μέλι με την κανέλα δίνουν ένα υπέροχο “μαμαδίστικο” τόνο σε κάθε μπουκιά. Μία συνταγή με απλά υλικά, που (πιθανότατα) έχεις ήδη στο ντουλάπι σου και θα σου πάρει το πολύ 15 λεπτά να την ετοιμάσεις!
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
-
200 ml ηλιέλαιο (συν λίγο έξτρα για τη φόρμα του κέικ)
-
270 ml μελι
-
1 κτγ κανέλα
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-
400 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλι
- 1/2 κτγ μαγερική σόδα
- 100 γρ. καρύδα
-
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (συν λίγο έξτρα για τη φόρμα του κέικ)
- 1 1/2 κτγ baking powder
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C στις αντιστάσεις.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, το μέλι, την κανέλα, το ξύσμα κι ανακατεύουμε καλά.
- Διαλύουμε τη σόδα στο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι κι ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το χυμό στο μπολ.
- Προσθέτουμε την καρύδα, κι ανακατεύουμε
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ κι ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη
- Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά και αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα.
- Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε τη φόρμα μας για το κέικ
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για 60 λεπτά