search

ΝΑΤΣΟΣ ΔΕ ΓΚΡΙΚ ΓΟΥΕΙ (ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΠΙΤΕΣ)

Ένα πιάτο με μεξικάνικη καταγωγή και αέρα «παντρεύεται» με ελληνικές γεύσεις και γίνεται ανάρπαστο.



Υλικά

  • 5 πίτες, κομμένες σε τέταρτα
  • 80 ml τσένταρ μελτ + 20 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 ml γιαούρτι + 20 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 5 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 10 τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
Για το αβοκάντο
  • 1 αβοκάντο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • πιπέρι (κατά βούληση)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τσένταρ με την κρέμα γάλακτος και βάζουμε το μείγμα σε ένα σκουίζ.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και βάζουμε το μείγμα σε ένα σκουίζ.
  • Βάζουμε τις μισές πίτες μέσα σε ένα ταψί.
  • Βάζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από τα δύο μείγματα και τη μισή ποσότητα από τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε τις υπόλοιπες πίτες και τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Για το αβοκάντο
  • Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο ομοιογενές μείγμα.
Σερβίρουμε βάζοντας το μείγμα αβοκάντο στη μέση του ταψιού.
Cool Artisan