search

ΝΑΤΣΟΣ ΔΕ ΓΚΡΙΚ ΓΟΥΕΙ (ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΠΙΤΕΣ)

Ένα πιάτο με μεξικάνικη καταγωγή και αέρα «παντρεύεται» με ελληνικές γεύσεις και γίνεται ανάρπαστο.



Υλικά

  • 5 πίτες, κομμένες σε τέταρτα
  • 80 ml τσένταρ μελτ + 20 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 ml γιαούρτι + 20 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 5 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 10 τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
Για το αβοκάντο
  • 1 αβοκάντο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • πιπέρι (κατά βούληση)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τσένταρ με την κρέμα γάλακτος και βάζουμε το μείγμα σε ένα σκουίζ.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και βάζουμε το μείγμα σε ένα σκουίζ.
  • Βάζουμε τις μισές πίτες μέσα σε ένα ταψί.
  • Βάζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από τα δύο μείγματα και τη μισή ποσότητα από τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε τις υπόλοιπες πίτες και τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Για το αβοκάντο
  • Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο ομοιογενές μείγμα.
Σερβίρουμε βάζοντας το μείγμα αβοκάντο στη μέση του ταψιού.
ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ
Top 5: Τα καλύτερα μπλέντερ της αγοράς
102094471 (1)
pixelboxx-mss-81513462-786x587
90450_2-800x800
nutribulletgc1-800x800 (1) (1)