search

Μους γιαούρτι με μέλι και ταχίνι

Γιαούρτι και ταχίνι παντρεύονται σε μια υπέροχη, γλυκιά, βελούδινη μους. Μια συνταγή που φτιάχνεται super γρήγορα σε λιγότερο από 10 λεπτά και θέλει μόνο υπομονή για μία ώρα να δέσει η μους.

Τη συνοδεύω με κριτσίνια Κρητών Άρτος με σουσάμι, ταχίνι και θυμαρίσιο μέλι που δίνουν το απαραίτητο τραγανό στοιχείο στο πιάτο! Για το γαρνίρισμα χρησιμοποίησα κόκκινα μούρα αλλά εσύ μπορείς να αυτοσχεδιάσεις με φρούτα όπως φράουλες ή μπανάνα. Μπορείς ακόμα να το σερβίρεις και με γλυκό του κουταλιού αντί για φρέσκο φρούτο.



Υλικά

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 80 γρ. μέλι
  • 80 γρ. ταχίνι
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. κριτσίνια Κρητών Άρτος με σουσάμι, ταχίνι και θυμαρίσιο μέλι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ταχίνι, το εκχύλισμα βανίλιας κι ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή απλά σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 1 ώρα.
  • Χοντροσπάμε τα κριτσίνια και τα βάζουμε στη βάση των ποτηριών μας.
  • Έπειτα γεμίζουμε με την μους και διακοσμούμε με έξτρα κριτσίνια και φρούτα.
Cool Artisan