search

Μεξικάνικη τορτίγια με κοτόπουλο και κόκκινα φασόλια

Σπιτικό street food με comfort γεύση αλλά και τον πολυ θρεπτικό συνδυασμό του κοτόπουλου με όσπρια και συγκεκριμένα φασόλια. Το κοτόπουλο κόβεται σε λεπτές λωρίδες και μπαίνει στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, κρεμμύδι, πιπεριές και πολλά μπαχαρικά. Κι έπειτα κλείνει σε τορτίγια με γλυκά κόκκινα φασόλια Εδem και λιωμένο τσένταρ τυρί.

Tip 1: Το μαγειρεμένο κοτόπουλο μπορείς να το χωρίσεις σε μερίδες και να το καταψύξεις για να έχεις ένα γρήγορο βραδινό κάθε φορά που το επιθυμείς.

Tip 2: Χρησιμοποιώ κόκκινη πιπεριά αλλά αν θες μπορείς να προσθέσεις και λίγη ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα για να το κάνεις πιο… μεξικάνικο

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τη γέμιση
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κτγ τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κτγ κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το στήσιμο
  • 6 τορτίγιες
  • 240 γρ. κόκκινα φασόλια Εδem (1 συσκευασία, στραγγισμένη)
  • 500 γρ. τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

Για τη γέμιση
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  • Προσθέτουμε το ξερό, το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 10 λεπτά σε μέτρια ένταση μέχρι το ξερό κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Δεν θέλουμε να πάρει χρώμα
  • Προσθέτουμε την πιπεριά, το κοτόπουλο, τα μπαχαρικά και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά
Για το στήσιμο
  • Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε μέτρια φωτιά
  • Βάζουμε την τορτίγια στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τριμμένο τσένταρ στη μισή τορτίγια.
  • Έπειτα προσθέτουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, τα φασόλια Εδem και τέλος λίγο ακόμα τσένταρ.
  • Κλείνουμε με την άλλη μισή τορτίγια και μόλις πάρει χρώμα η κάτω πλευρά γυρνάμε και από την άλλη.
  • Επαναλαμβάνουμε για όλες τις τορτίγιες.
Cool Artisan