Χαμηλά σε θερμίδες, πλούσια σε πρωτεΐνη!
Μια πολύ λάιτ συνταγή, με λίγα λιπαρά, για ένα πιάτο κρεμώδες και βελούδινο.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 10 ml ελαιόλαδο
- 600 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες (τύπου σαμπινιόν)
- 250 γρ. λιγκουίνι
- 300 γρ. τυρί κότατζ (+50 ml νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν)
- 200 γρ. τυρί κρέμα λάιτ
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κτγ σκόρδο
- 1/2 κτγ πάπρικα
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- 1/2 κτγ θυμάρι
- Φρέσκο μαϊντανό
- Μπούκοβο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα λιγκουίνι για 2 λεπτά λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία και κρατάμε 50 ml από το νερό που έβρασαν.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το cottage με 50 ml από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Ξεκινάμε σοτάροντας σε ένα φαρδύ τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια μέχρι να χάσουν τον όγκο τους.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά κι ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα λιγκουίνι, το χτυπημένο cottage από το μπλέντερ, το τυρί κρέμα κι ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαΐντανό