search

Λιγκουίνι light με μανιτάρια «α λα κρεμ» και κότατζ

Χαμηλά σε θερμίδες, πλούσια σε πρωτεΐνη!

Μια πολύ λάιτ συνταγή, με λίγα λιπαρά, για ένα πιάτο κρεμώδες και βελούδινο.

 

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 10 ml ελαιόλαδο
  • 600 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες (τύπου σαμπινιόν)
  • 250 γρ. λιγκουίνι
  • 300 γρ. τυρί κότατζ (+50 ml νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν)
  • 200 γρ. τυρί κρέμα λάιτ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κτγ σκόρδο
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ θυμάρι
Για το γαρνίρισμα
  • Φρέσκο μαϊντανό
  • Μπούκοβο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα λιγκουίνι για 2 λεπτά λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία και κρατάμε 50 ml από το νερό που έβρασαν.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το cottage με 50 ml από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Ξεκινάμε σοτάροντας σε ένα φαρδύ τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια μέχρι να χάσουν τον όγκο τους.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά κι ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα λιγκουίνι, το  χτυπημένο cottage από το μπλέντερ, το τυρί κρέμα κι ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαΐντανό
Cool Artisan