To πιάτο που θέλουμε όλοι στο τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας! Η συνταγή είναι πολύ απλή και πάνω απ΄όλα νόστιμη! Το σημείο που πρέπει να προσέξεις είναι μνα μην μαγειρέψεις τις γαρίδες για περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζονται γιατί θα σκληρύνουν.
Υλικά
-
250 γρ. γαρίδες ολόκληρες
-
425 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
-
425 γρ. μύδια
-
50 ml ελαιόλαδο
-
1 καρότο (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
-
1 κολοκύθι (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελ. σκόρδο
-
100 ml λευκό κρασί
-
400 γρ. τριμμένες ντομάτες
-
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
-
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
ζωμός λαχανικών
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε να κάψει το ελαιόλαδο
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2 μόνο λεπτά.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί
- Αφαιρούμε τι γαρίδες από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρουμε σε ένα άλλο σκεύος
- Προσθέτουμε το καρότο, το κολοκύθι και το κριθαράκι.
- Ανακατεύουμε να γυαλίσουν από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι το κριθαράκι al dente.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζωμό λαχανικών.
- Τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες, ψιλοκομμένο μαιντανό και μαγειρεύουμε για 1 μόνο λεπτό.
- Περνάμε τις γαρίδες από ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρουμε το κριθαρότο σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με τις γαρίδες