search

Κριθαρότο με γαρίδες

To πιάτο που θέλουμε όλοι στο τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας! Η συνταγή είναι πολύ απλή και πάνω απ΄όλα νόστιμη! Το σημείο που πρέπει να προσέξεις είναι μνα μην μαγειρέψεις τις γαρίδες για περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζονται γιατί θα σκληρύνουν.



Υλικά

  • 250 γρ. γαρίδες ολόκληρες
  • 425 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 425 γρ. μύδια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 καρότο (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
  • 1 κολοκύθι (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 400 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ζωμός λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε να κάψει το ελαιόλαδο
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2 μόνο λεπτά.
  • Σβήνουμε με λευκό κρασί
  • Αφαιρούμε τι γαρίδες από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρουμε σε ένα άλλο σκεύος
  • Προσθέτουμε το καρότο, το κολοκύθι και το κριθαράκι.
  • Ανακατεύουμε να γυαλίσουν από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι το κριθαράκι al dente.
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζωμό λαχανικών.
  • Τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες, ψιλοκομμένο μαιντανό και μαγειρεύουμε για 1 μόνο λεπτό.
  • Περνάμε τις γαρίδες από ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Σερβίρουμε το κριθαρότο σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με τις γαρίδες
Cool Artisan