Κρεμώδες κάρι με ρεβίθια και μπρόκολο – 100% vegan και φουλ σε φυτική πρωτεΐνη. Μπορεί να ακούγεται σύνθετο αλλά είναι πραγματικά πανεύκολο! Απλά σοτάρεις τα λαχανικά, προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύεις!
Διάβασε εδώ τα 6 tips που πρέπει να έχεις πάντα κατά νου:
Tip 1. Θα βρεις την κρέμα καρύδας σε τενεκεδάκι στο ράφι του super market με τα ασιατικά προϊόντα.
Tip 2. Χρησιμοποιώ έτοιμα μαγειρεμένα ρεβίθια στον ατμό για γρήγορο (αλλά κι εύπεπτο) αποτέλεσμα
Tip 3. Κόβω το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες για να μαγειρευτούν αλλά να μην διαλυθούν ανάμεσα στα υπόλοιπα υλικά
Tip 4. Αν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου να σοτάρεις σε χαμηλή θερμοκρασία το κρεμμύδι με το πράσο για 20 λεπτά το αποτέλεσμα θα βγει υπέροχα γλυκό – σαν να έχεις βάλει μέλι 🍯
Tip 5. Πρέπει το φαγητό μας να έχει πιει όλα τα υγρά του πριν ρίξουμε την κρέμα καρύδας. Αν δούμε ότι δεν δένει η σάλτσα του διαλύουμε μια κουταλιά κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές νερό, το προσθέτουμε στο τηγάνι κι ανακατεύουμε ❤️
Tip 6. Σερβίρουμε με ρύζι για δυο λόγους! Γιατί ταιριάζει υπέροχα στη γεύση αλλά κυρίως γιατί ο συνδυασμός από ρύζι και ρεβίθια αυξάνει τη βιολογική αξία της πρωτεΐνης που παίρνουμε από το συγκεκριμένο γεύμα.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 20 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 480 γρ, ρεβίθια, μαγειρεμένα στον ατμό
- 1/2 μπρόκολο, κομμένο σε φουντίτσες
- 1 λεμόνι (χυμό μόνο)
- 1/2 ποτήρι νερό
- 400 ml κρέμα καρύδας
- 1 κτγ κάρι (σε σκόνη)
- 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- Φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
- Μπούκοβο
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάτουμε το κρεμμύδι με το πράσο και το σκόρδο.
- Μόλις πάρουν ελαφρώς χρώμα και μαλακώσουν προσθέτουμε το κάρι, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, τα μαγειρεμένα ρεβίθια και το μπρόκολο.
- Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνο και μισό φλυτζάνι νερό.
- Μόλις πιει τα υγρά του εντελώς