Ένα γλυκάκι τελευταίας στιγμής με 3 μόνο βασικά υλικά! Μια κρέμα λεμόνι ιδανική για το κλείσιμο μετά το φαγητό! Μπορείς να προσθέσεις πασχαλινά κουλουράκια ή ό,τι άλλο μπισκότο θέλεις στο εσωτερικό και να γαρνίρεις με κόκκινα φρούτα στο σερβίρισμα.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τη μους
-
- 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 150 ml χυμό λεμονιού (και το ξύσμα από 2 λεμόνια)
Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
- πασχαλινά κουλουράκια
- κόκκινα φρούτα όπως φράουλες ή σμέουρα (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και μετά το χυμό λεμονιού σταδιακά, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε διαρκώς με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Σπάμε και μοιράζουμε τα πασχαλινά κουλούρια σε ποτήρια.
- Προσθέτουμε την κρέμα με κουτάλι ή σακούλα ζαχαροπλαστικής
- Αφήνουμε τα ποτήρια μετά στο ψυγείο για 3 ώρες