search

Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι

Το παραδοσιακό λεμονάτο συναντά το κριθαράκι σε ένα χορταστικό πιάτο με βελούδινη λεμονάτη σάλτσα γιαουρτιού. 

Το κριθαράκι Melissa Ολικής Άλεσης (όπως κι όλα τα ζυμαρικά που είναι από την ίδια σειρά) είναι ιδανικός σύμμαχος για μια υγιεινή διατροφή. Η απαλή υφή τους, το ευχάριστο άρωμα και η νοστιμιά τους τα καθιστούν εναλλακτική επιλογή του απλού ζυμαρικού, που απογειώνουν διατροφικά κάθε συνταγή. Τα προτιμάω γιατί αποτελούν πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και πάνω απ’ όλα με κρατάνε χορτάτο για πολλές ώρες αποφεύγοντας έτσι το τσιμπολόγημα. 

Tip: Τα συγκεκριμένα ζυμαρικά φτιάχνονται από ολόκληρο τον καρπό του σιταριού και μάλιστα από σιτάρια που μεγαλώνουν στους πιο εκλεκτούς ελληνικούς σιτοβολώνες.

Δες εδώ το βίντεο:

 

 



Υλικά

  • 20 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι, ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 250 γρ. κριθαράκι Melissa Ολική Άλεσης
  • 750 ml νερό, καυτό
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπάρα
  • 1 κτγ πάπρικα
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1/4 κτγ σκόνη σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
  • Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε.
  • Στο ίδιο τηγάνι, σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι Melissa Oλικής Άλεσης και το σοτάρουμε να πάρει ελαφρώς χρώμα.
  • Προσθέτουμε το καυτό νερό, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, χυμό και ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύουμε.
  • Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι, επαναφέρουμε το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
Cool Artisan