search

ΚΙΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ

 

Γιορτές χωρίς μια τάρτα σε περίοπτη θέση, δεν γίνονται. Σήμερα σου δείχνω την πιο εύκολη εκδοχή για κις λορέν με μανιτάρια. Είναι η πιο απλοποιημένη εκδοχή της παραδοσιακής συνταγής για να μην περάσεις όλες τις αργίες μέσα στην κουζίνα.

Μπορείς να την φτιάξεις αρκετές μέρες νωρίτερα, να την μισό-ψήσεις και να την καταψύξεις. Έτσι θα τη βγάλεις μια μέρα πριν το γιορτινό τραπέζι να ξεπαγώσει, θα την ψήσεις και θα είναι εντελώς φρέσκια.

Για τη βάση της τάρτας θα χρειαστείς ένα φύλο αλμυρής ζύμης για τάρτα. Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή.

 

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτα
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon, κομμένα σε φέτες
  • 500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες
  • 30 γρ βούτυρο
  • 20 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, φρέσκο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης (προαιρετικά) κομμένη σε κυβάκια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 300 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
  • 3 αβγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 20 ml λάδι τρούφας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι να κάψουν.
  • Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
  • Προαιρετικά προσθέτουμε και την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το τριμμένο τυρί, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και το λάδι τρούφας αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε.
  • Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα στην προψημένη τάρτα και ψήνουμε
  • Ψήνουμε στους 150°C στον αέρα για 60 λεπτά.
  • Στη συνέχεια τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.
Cool Artisan