Είναι οι αγκινάρες το πιο δύσκολο λαχανικό στο καθάρισμα; Ναι
Είναι οι αγκινάρες το πιο παρεξηγημένο λαχανικό στη γεύση; Ναι
Είναι οι αγκινάρες ο πιο πολύτιμος σύμμαχος στη νηστεία και στη vegan διατροφή; Ναι
Ναι, είναι δύσκολο να κάτσεις να καθαρίζεις τις αγκινάρες! Χρονοβόρο και απαιτεί εμπειρία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορείς να τις αποκλείσεις από τη διατροφή σου. Ειδικά αν νηστεύεις αυτή την περίοδο! Η λύση είναι πάρα πολύ απλή. Απλά παίρνεις το σακουλάκι του Μπάρμπα Στάθη και έτσι όπως είναι από το σακουλάκι τις βάζεις μέσα στο τηγάνι! Και έτσι φτιάχνεις ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό πιάτο για όλη την οικογένεια μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
Η τρυφερή τους υφή σε συνδυασμό με τη γλυκιά τους γεύση θα σου αλλάξει τη γνώμη για αυτό το πολύτιμο θησαυρό του λαχανόκηπου. Δεν χρειάζεται να τις μαγειρέψεις όπως τις μαγείρευε η μαμά σου. Μπορείς απλά να τις σοτάρεις με τα αγαπημένα σου λαχανικά, να προσθέσεις κινόα και έτσι να φτιάξεις ένα σούπερ απολαυστικό φαγάκι!
Tip: Οι αγκινάρες είναι μία από τις πιο πλούσιες πηγές πρωτεΐνης που έχει η φύση! Οι πρωτεΐνες τους συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και είναι απολύτως απαραίτητες τώρα που απέχουμε από το κρέας.
Δες εδώ τη συνταγή σε βίντεο:
Υλικά
- 300 γρ αγκινάρες Μπάρμπα Στάθης
- 1 κούπα κινόα
- 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
- 1 κρεμμύδι
- 2 κολοκυθάκια
- 10 μανιτάρια
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- 10 τοματίνια
- 1 κ.σ. ελιές
- Αλάτι & Πιπέρι (κατά βούληση)
- Ελαιόλαδο για σωτάρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε 2 κούπες νερό στο τηγάνι και το αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.
- Προσθέτουμε την κινόα και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Επαναφέρoυμε το τηγάνι στο μάτι και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (1 κουταλιά της σούπας) να κάψει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες Μπάρμπα Στάθης απευθείας από το σακουλάκι στο τηγάνι.
- Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να σωταριστούν και να χάσουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το λεμόνι (χυμό και ξύσμα), το δυόσμο και τις ελιές και σβήνουμε με ένα ποτήρι νερό.
- Μόλις εξατμιστεί το νερό επαναφέρουμε την κινόα στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα τοματίνια κομμένα στη μέση, λίγο ξύσμα και λίγα φυλλαράκια δυόσμου.