search

Κέικ με ολόκληρα κομμάτια αχλάδι

Κομμάτια από καραμελώμενο αχλάδι μέσα σε ένα υπέροχο, βελούδινο κέικ με άρωμα βανίλιας. Ένα κέικ που φτιάχνεις πανεύκολα σε λιγότερο από 15 λεπτά. Χρησιμοποιώ μίξερ χειρός για να χτυπήσω τα υλικά αλλά μπορείς να τα χτυπήσεις και στο χέρι με ένα αυγοδάρτη.

 

Tip 1: Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Tip 2: Μπορείς να ανατικαταστήσεις το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κατα 50% με αλεύρι ολικής, βρώμης ή ζέας.

Tip 3: Μπορείς να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με μέλι στην ίδια ποσότητα.



Υλικά

  • 5 αχλάδια, καθαρισμένα, κομμένα σε τέταρτα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml γάλα
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 5 γρ, μπέικιν πάουντερ
Για τη φόρμα
  • 1 κτσ βούτυρο
  • 1 κτσ αλεύρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C στις αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ με διαστάσεις 30 εκ. x 11 εκ.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά και το ελαιόλαδο.
  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 4 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder και τα προσθέτουμε απευθείας στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Βάζουμε τα αχλάδια (καθαρισμένα και κομμένα στα 4) μέσα στη φόρμα του κέικ.
  • Προσθέτουμε το μείγμα από πάνω
  • Ψήνουμε φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.
  • Προαιρετικά γαρνίρουμε με γλάσο σοκολάτας.
Cool Artisan