search

Κέικ με μπανάνα, γιαούρτι & βρώμη – Χωρίς Ζάχαρη

Θα σου πάρει λιγότερο από 10 λεπτά να το ετοιμάσεις κι αλλά 35-40 στο φούρνο! Η έκπληξη είναι βέβαια η μπανάνα κομμένη στη μέση που μπαίνει στην επιφάνεια και καραμελώνει καθώς ψήνεται με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα! Του Ονείρου!

Tip 1: Μπορείς να χτυπήσεις τη βρώμη στο μπλέντερ για να την κάνεις αλεύρι βρώμης.

Tip 2: Θα βρεις σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (με στέβια) σε όλα τα super market.

 

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 3 μπανάνες (2 μέσα στο κέικ και 1 από πάνω)
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. μέλι
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 15 γρ. baking powder
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη (80 γρ. λιωμένη και 20 ψιλοκομμένη)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις δύο μπανάνες με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι, το γιαούρτι κι ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης, το baking powder κι ανακατεύουμε.
  • Λιώνουμε 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (χωρίς ζάχαρη) σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο ίσα μέρη, σε δύο μπολ
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε ένα από τα δύο μπολ κι ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε τα δύο μίγματα σε μια φόρμα σιλικόνης για κέικ με διαστάσεις 27x14x6 εκ.
  • Προσθέτουμε από πάνω μια μπανάνα κομμένη στη μέση και 20 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 35-40 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβουμε σε φέτες.
Cool Artisan