Θα σου πάρει λιγότερο από 10 λεπτά να το ετοιμάσεις κι αλλά 35-40 στο φούρνο! Η έκπληξη είναι βέβαια η μπανάνα κομμένη στη μέση που μπαίνει στην επιφάνεια και καραμελώνει καθώς ψήνεται με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα! Του Ονείρου!
Tip 1: Μπορείς να χτυπήσεις τη βρώμη στο μπλέντερ για να την κάνεις αλεύρι βρώμης.
Tip 2: Θα βρεις σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (με στέβια) σε όλα τα super market.
Διάβασε επίσης:
- Οι 7 καλύτερες μηχανές καφέ που σου φτιάχνουν επαγγελματικό καφέ στο σπίτι
- Airf Fryer: Οι 8 καλύτερες συσκευές της αγοράς για να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει στο μπάτζετ και τις ανάγκες σου
- Αυτές είναι οι 15 διαχρονικές καρέκλες τραπεζαρίας που θα πάρεις σήμερα και θα έχεις μια ζωή
- Coffee Table: Οι 12 ποιοτικές, design επιλογές της αγοράς που θα αναβαθμίσουν το καθιστικό σου
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 3 μπανάνες (2 μέσα στο κέικ και 1 από πάνω)
- 2 αυγά
- 80 γρ. μέλι
- 100 γρ. γιαούρτι
- 150 γρ. αλεύρι βρώμης
- 15 γρ. baking powder
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη (80 γρ. λιωμένη και 20 ψιλοκομμένη)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις δύο μπανάνες με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι, το γιαούρτι κι ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης, το baking powder κι ανακατεύουμε.
- Λιώνουμε 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (χωρίς ζάχαρη) σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο ίσα μέρη, σε δύο μπολ
- Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε ένα από τα δύο μπολ κι ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε τα δύο μίγματα σε μια φόρμα σιλικόνης για κέικ με διαστάσεις 27x14x6 εκ.
- Προσθέτουμε από πάνω μια μπανάνα κομμένη στη μέση και 20 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 35-40 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβουμε σε φέτες.