Κολοκύθα και ρεβίθια παντρεύονται σε ένα απολαυστικό κάρι με κρέμα καρύδας, κόλιανδρο και λάιμ. Φρουτένιο, ελαφρώς πικάντικο και πολύ χορταστικό, ιδανικό και για τη σαρακοστή.
Tip 1: Μπορείς να το σερβίρεις με ρύζι μπασμάτι ή και σκέτο
Tip 2: Μπορείς να αγοράσεις προβρασμένα ρεβίθια ή να τα βράσεις αφότου τα μουλιάσεις.
Υλικά
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 πράσα, ψιλοκομμένα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 500 γρ, ρεβίθια, βρασμένα
- 500 γρ. κολοκύθα (άβραστη)
- 400 ml κρέμα καρύδας
- 1 κτσ κάρι (σε πάστα ή σκόνη)
- 1 κτγ αλάτι
- 1/2 κτγ πιπέρι
- 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 50 ml νερό
- 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- 2 λάιμ
Εκτέλεση
- Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους σαν ζάρια.
- Βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο σε ένα ταψί, προσθέτουμε την κολοκύθα και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
- Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και πάπρικα
- Προσθέτουμε το κάρι και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί και αποσύρουμε.
- Τέλος, σερβίρουμε με άφθονο κόλιανδρο και χυμό από λάιμ.