Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ! Ένα ιταλικό πιάτο που αγαπάει όλος ο πλανήτης! Σήμερα σου δείχνω την πιο απλοποιημένη εκδοχή για να φτιάξεις τις 2 παρασκευές που χρειάζεται δηλαδή: τον κιμά, τη μπεσαμέλ και τη σάλτσα ντομάτας! Ειδικά για τη μπεσαμέλ δεν υπάρχει πιο απλή εκδοχη: απλά βάζεις όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύεις χωρίς κανένα ρίσκο να μην σου δέσει!
Fun Fact: Η ιταλική λέξη cannelloni προέρχεται από την ελληνική λέξη κάννη!
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τον κιμά- 80 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 σκελ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 καρότο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
- 1 δαφνόφυλλο
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 λίτρο γάλα
- 4 κ.γ. κορν φλάουρ
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 400 γρ. μοτσαρέλα κίτρινη τριμμένη
- 2 αβγα
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 σκελ. σκόρδο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
800 γρ ντομάτες στον τρίφτη
-
1 κτγ μέλι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τον κιμά- Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο να κάψει
- Σοτάρουμε τον κιμά και με μια ξύλινη κουτάλα τον σπάμε για να ροδίσει
- Μόλις πάρει ελαφρώς χρώμα τον μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια ένταση.
- Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
- Σχηματίζουμε ένα πηγαδάκι στο κέντρο του τηγανιού και προσθέτουμε τον πελτέ. Τον τρίβουμε καλά στο τηγάνι
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός και ανακατεύουμε
- Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Βάζουμε όλα υα υλικά εκτός από τη μοτσαρέλα σε μια φαρδιά κατσαρόλα
- Τη μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά
- Ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη
- Μόλις αρχίσει να δένει προσθέτουμε και το τυρί.
- Ανακατεύουμε καλά να λιώσει εντελώς και η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
- Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά
- Απλώνω τη σάλτσα ντομάτας στο ταψί μου
- Γεμίζω τα κανελόνια ένα ένα με τον κιμά χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή ένα κουταλάκι
- Απλώνω τη μπεσαμέλ από πάνω
- Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο προσέχωντας να μην ακουμπάει τη μπεσαμέλ.
- Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 50 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά αφαιρώ το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει.