search

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ! Ένα ιταλικό πιάτο που αγαπάει όλος ο πλανήτης! Σήμερα σου δείχνω την πιο απλοποιημένη εκδοχή για να φτιάξεις τις 2 παρασκευές που χρειάζεται δηλαδή: τον κιμά, τη μπεσαμέλ και τη σάλτσα ντομάτας! Ειδικά για τη μπεσαμέλ δεν υπάρχει πιο απλή εκδοχη: απλά βάζεις όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύεις χωρίς κανένα ρίσκο να μην σου δέσει!

Fun Fact: Η ιταλική λέξη cannelloni προέρχεται από την ελληνική λέξη κάννη!

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τον κιμά
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 σκελ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ.  ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 400 γρ. μοτσαρέλα κίτρινη τριμμένη
  • 2 αβγα
Για την απλή σάλτσα ντομάτας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 800 γρ ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 κτγ μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Για τον κιμά
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο να κάψει
  • Σοτάρουμε τον κιμά και με μια ξύλινη κουτάλα τον σπάμε για να ροδίσει
  • Μόλις πάρει ελαφρώς χρώμα τον μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια ένταση.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
  • Σχηματίζουμε ένα πηγαδάκι στο κέντρο του τηγανιού και προσθέτουμε τον πελτέ. Τον τρίβουμε καλά στο τηγάνι
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός και ανακατεύουμε
  • Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Για τη μπεσαμέλ
  • Βάζουμε όλα υα υλικά εκτός από τη μοτσαρέλα σε μια φαρδιά κατσαρόλα
  • Τη μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά
  • Ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη
  • Μόλις αρχίσει να δένει προσθέτουμε και το τυρί.
  • Ανακατεύουμε καλά να λιώσει εντελώς και η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη
Για την απλή σάλτσα ντομάτας
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
  • Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά
Για το στήσιμο
  • Απλώνω τη σάλτσα ντομάτας στο ταψί μου
  • Γεμίζω τα κανελόνια ένα ένα με τον κιμά χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή ένα κουταλάκι
  • Απλώνω τη μπεσαμέλ από πάνω
  • Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο προσέχωντας να μην ακουμπάει τη μπεσαμέλ.
  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 50 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά αφαιρώ το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει.
Cool Artisan