search

Ιταλική κοτόσουπα

Ιταλική Κοτόσουπα, ή αλλιώς το φάρμακο για κάθε κρύωμα του χειμώνα! Μια πολύ απλή συνταγή με έμπνευση από την αγαπημένη σούπα των Ιταλών στην απλή εκδοχή της! Η βάση είναι κρεμμύδι, καρότο και σέλερι και βέβαια κοτόπουλο που μπορείς να βάλεις ότι κομμάτια θέλεις. Εγώ χρησιμοποιώ στήθος που είναι και το πιο άπαχο. Και φυσικά στο τέλος μπαίνει κριθαράκι – όσο χωράει σε ένα κουπάκι του εσπρέσο!

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 1,5 λίτρα νερό
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 καρότο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κλωνάρι σέλερι, σε μεγάλα κομμάτια
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κριθαράκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • Λίγο έξτρα ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Μπούκοβο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το κοτόπουλο και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Αφαιρούμε τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Μετά από 7-8 λεπτά αφαιρούμε το κοτόπουλο και το λιανίζουμε σε ένα πιάτο με δύο πιρούνια.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε τα υλικά στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το μαδημένο κοτόπουλο, το ελαιόλαδο, το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο και το κριθαράκι
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο, πιπέρι και μπούκοβο
Cool Artisan