search

Γιορτινό Στεφάνι με Πράσινη Σαλάτα και Γαρίδες

Ένα ελαφρύ πιάτο που λειτουργεί τόσο ως σαλάτα αλλά κι ορεκτικό στα γιορτινά τραπέζια! Είναι απαραίτητο όταν ανάμεσα στους καλεσμένους κάποιοι δεν τρώνε κρέας αλλά και για να υπάρχει μια πιο light επιλογή στο τραπέζι.

Tip: Αφήνουμε τις καθαρισμένες, μαριναρισμένες γαρίδες μέσα στον κάδο του airfryer και τις ψήνουμε 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

 



Υλικά

Για το στεφάνι σαλάτας:
  • 300 γρ. ανάμεικτα φύλλα πράσινης σαλάτας (ρόκα, σπανάκι, λόλα, iceberg)
  • 100 γρ. ρόδια καθαρισμένα (για γαρνιτούρα)
  • 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Για τις γαρίδες:
  • 500 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες, αφήνοντας την ουρά)
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κτγ σκόρδο
  • 1 κτγ. αλάτι ροζ Ιμαλαΐων
  • 1/4 κ.γ  πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού (από 1/2 λεμόνι)
Για τη σως μαγιονέζας:
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού (από 1/2 λεμόνι)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε το αμύγδαλο στο airfryer, στους 180°C για 3-4 λεπτά
  1. Προετοιμασία γαρίδων:
    • Ξεπάγώνουμε τις γαρίδες αποβραδίς στη συντήρηση και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
    • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε για 10-15 λεπτά.
  2. Ψήσιμο γαρίδων στο Airfryer:
    • Προθερμαίνουμε το Airfryer στους 200°C για 3-5 λεπτά.
    • Τοποθετούμε τις γαρίδες στο καλάθι σε μία στρώση και ψήνουμε για 7-9 λεπτά, γυρίζοντάς τες στα μισά του χρόνου, μέχρι να γίνουν ροζ και ζουμερές.
  3. Προετοιμασία σως:
    • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι και τον άνηθο (αν χρησιμοποιούμε). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη.
  4. Στήσιμο στεφανιού:
    • Σε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα, τοποθετούμε τα φύλλα σαλάτας περιμετρικά σχηματίζοντας ένα στεφάνι.
    • Πασπαλίζουμε με τα ρόδια και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και λίγο ελαιόλαδο.
    • Τοποθετούμε τις γαρίδες πάνω από τη σαλάτα, δημιουργώντας ένα όμορφο σχέδιο.
  5. Τοποθέτηση σως:
    • Στη μέση της πιατέλας, τοποθετούμε ένα μικρό μπολ με τη σως μαγιονέζας.
  6. Σερβίρισμα:
    • Σερβίρουμε αμέσως
Cool Artisan