1 φακελάκι ζελέ χωρίς θερμίδες με γεύση ανανά
250 ml καυτό νερό
250 ml κρύο νερό
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
Tip 1: Πάντα περιμένουμε να κρυώσει το ζελέ πριν το ανακατέψουμε με το γιαούρτι ή πριν το βάλουμε πάνω από τη βάση
Tip 2: Προτιμώ τα μύρτιλα και τα σμέουρα για τη γεύση τους αλλά και γιατί έτσι διατηρούνται στο ψυγείο για πολλές μέρες! Ταιριάζει ακόμα φράουλα και άσπερμο σταφύλι (όταν έρθει η εποχή του)
Υλικά
Για τη βάση- 1 φακελάκι ζελέ χωρίς θερμίδες με γεύση ανανά
- 250 ml καυτό νερό
- 250 ml κρύο νερό
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1 φακελάκι ζελέ χωρίς θερμίδες με γεύση ανανά
- 250 ml καυτό νερό
- 250 ml κρύο νερό
- 100 γρ. μύρτιλα
- 100 γρ. σμέουρα
Εκτέλεση
Για τη βάση-
Διαλύουμε το ζελέ σε καυτό νερό σε ένα μεγάλο μπολ
-
Προσθέτουμε το κρύο νερό, ανακατεύουμε κι αφήνουμε το μίγμα στον πάγκο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
-
Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (αλλά δεν πήξει) προσθέτουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε καλά.
-
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο φαγητοδοχείο
-
Αφήνουμε να πήξει για 3 ώρες και να σφίξει καλά.
- Διαλύουμε το ζελέ σε καυτό νερό σε ένα μεγάλο μπολ
- Προσθέτουμε το κρύο νερό, ανακατεύουμε κι αφήνουμε το μίγμα στον πάγκο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
- Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (αλλά δεν πήξει) προσθέτουμε τα φρούτα κι ανακατεύουμε καλά.
- Με μια κουτάλα βάζουμε πάνω από τη βάση
- Αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει για 3 ώρες κι έπειτα σερβίρουμε