search

Γιαουρτογλυκό Φουλ σε πρωτεΐνη με φρούτα και ζελέ χωρίς θερμίδες

1 φακελάκι ζελέ χωρίς θερμίδες με γεύση ανανά
250 ml καυτό νερό
250 ml κρύο νερό
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
Tip 1: Πάντα περιμένουμε να κρυώσει το ζελέ πριν το ανακατέψουμε με το γιαούρτι ή πριν το βάλουμε πάνω από τη βάση

Tip 2: Προτιμώ τα μύρτιλα και τα σμέουρα για τη γεύση τους αλλά και γιατί έτσι διατηρούνται στο ψυγείο για πολλές μέρες! Ταιριάζει ακόμα φράουλα και άσπερμο σταφύλι (όταν έρθει η εποχή του)



Υλικά

Για τη βάση
  • 1 φακελάκι ζελέ χωρίς θερμίδες με γεύση ανανά
  • 250 ml καυτό νερό
  • 250 ml κρύο νερό
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
Για τη στρώση από πάνω
  • 1 φακελάκι ζελέ χωρίς θερμίδες με γεύση ανανά
  • 250 ml καυτό νερό
  • 250 ml κρύο νερό
  • 100 γρ. μύρτιλα
  • 100 γρ. σμέουρα

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Διαλύουμε το ζελέ σε καυτό νερό σε ένα μεγάλο μπολ
  • Προσθέτουμε το κρύο νερό, ανακατεύουμε κι αφήνουμε το μίγμα στον πάγκο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (αλλά δεν πήξει) προσθέτουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο φαγητοδοχείο
  • Αφήνουμε να πήξει για 3 ώρες και να σφίξει καλά.
Για τη στρώση
  • Διαλύουμε το ζελέ σε καυτό νερό σε ένα μεγάλο μπολ
  • Προσθέτουμε το κρύο νερό, ανακατεύουμε κι αφήνουμε το μίγμα στον πάγκο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (αλλά δεν πήξει) προσθέτουμε τα φρούτα κι ανακατεύουμε καλά.
  • Με μια κουτάλα βάζουμε πάνω από τη βάση
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει για 3 ώρες κι έπειτα σερβίρουμε
Cool Artisan