search

Γιαουρτο-κοτόσουπα

Η παραδοσιακή κοτόσουπα αλλά με μια μαγική παραλλαγή που την κάνει πιο κρεμώδη και νόστιμη αλλά και πιο εύκολη στην παρασκευή. Το γιαούρτι δίνει στη σούπα μια υπέροχη βελούδινη υφή αλλά το καλό είναι πως σε αντίθεση με το αυγολέμονο σου επιτρέπει να τη ζεστάνεις χωρίς να κόβει.

 

Διατροφικό Προφίλ από την Κατερίνα Βάμβουκα, keydiet.gr :

Ενέργεια (ανά μερίδα: 480 γρ. (έχει συνυπολογιστεί 1 φ. ψωμί (30 γρ.) και 100 γρ. γιαούρτι) 655 kcal
Υδατάνθρακες: 31 γρ.
Πρωτεϊνες: 69,3 γρ
Λίπος: 26,4
Φυτικές ίνες: 2,9
Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο γύρω στα 1.500 γρ.
  • 1 καρότο, χοντροκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1 κλωνάρι σέλερι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 2οο γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό
  • 1 φέτα χωριάτικο ψωμί , κομμένη σε κυβάκια και ψημμένη σε κρουτόν
  • 1 κτγ μπούκοβο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ολόκληρο το κοτόπουλο και νερό που να το σκεπάζει.
  • Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι.
  • Φέρνουμε σε βρασμό αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιογοβράζουμε για 40-50 λεπτά (ή μέχρι να έχει βράσει το κοτόπουλο)
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και το μαδάμε καλά.
  • Κρατάμε το μαδημένο κοτόπουλο στην άκρη.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα φτιάνοντας βελουτέ.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βρασμό σε χαμηλή ένταση για άλλα 20 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό.
  • Προσθέτουμε σταδιακά κουταλιές από τη σούπα στο μπολ ανακατεύοντας με ένα αυγοδάρτη. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα του γιαουρτιού στην κατσαρόλα κι ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μαδημένο κοτόπουλο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με έξτρα γιαούρτι, κρουτόν, ελαιόλαδο και μπούκοβο.
Cool Artisan