search

Γαριδομακαρονάδα

Η πιο νόστιμη συνταγή είναι και η πιο απλή. Η μαγεία τις γαριδομακαρονάδας κρύβεται στις φρέσκες γαρίδες και στις ώριμες ντομάτες. Βέβαια, αν θέλεις μια εύκολη λύση μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κατεψυγμένες που είναι ήδη καθαρισμένες.

Tip 1: Στην περίπτωση που πάρεις φρέσκες γαρίδες βράσε τα κεφάλια σε νερό για να φτιάξεις ζωμό το οποίο θα χρησιμοποιήσεις στη σάλτσα για πιο έντονη γεύση

Tip 2: Προτείνω να αποφύγεις το τριμμένο τυρί σε αυτή τη συνταγή αλλά αν θέλεις οπωσδήποτε προτίμησε φέτα αντί για παρμεζάνα.



Υλικά

  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο (και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 50 ml ούζο
  • 500 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι (μόνο ξύσμα)
  • 2 κτγ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 300 γρ. ζυμαρικά λινγκουίνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς συνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Προσθέτουμε 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες για να τις αφαιρέσουμε κατά το σερβίρισμα. Θέλουμε να δώσουν άρωμα αλλά να μην βαρύνουν τη γεύση.
  • Έπειτα προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και το μπούκοβο.
  • Μαγειρεύουμε μόνο για 2 λεπτά γιατί αν τις παραμαγειρέψουμε θα σκληρύνουν και δεν θα είναι τρυφερές. Στη συνέχεια θα τις επιστρέψουμε στη σάλτσα και θα μαγειρευτούν για λίγο ακόμα.
  • Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ.
  • Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια ένταση να γίνουν σάλτσα.
  • Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  • Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά μεταφέρουμε μισή με μια κούπα από το νερό που έβρασαν στο τηγάνι με τις ντομάτες κι ανακατεύουμε. Αυτό βοηθάει να δέσει η σάλτσα μας.
  • Μόλις δέσει η σάλτσα επαναφέρουμε τις γαρίδες στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, τα λιγκουίνι κι ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό κ λίγο ωμό ελαιόλαδο.
  • Προαιρετικά προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Cool Artisan