search

Γαλλικό κέικ γιαουρτιού (το 1, 2, 3, 4)

Σήμερα σου δείχνω τη συνταγή του κέικ που μαθαίνουν όλοι οι Γάλλοι στο σχολείο, στο αντίστοιχο μάθημα οικοκυρικών! Είναι ένα κέικ που δεν θέλει ούτε ζυγαριά, ούτε μίξερ! Υπολογίζεις όλα τα υλικά με βάση το κεσεδάκι του γιαουρτιού! Και πιο συγκεκριμένα βάζεις από 1 κεσεδάκι γιαούρτι κ 1 ηλιέλαιο, 2 κεσεδάκια ζάχαρη, 3 κεσεδάκια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 4 αυγά! Τα ανακατεύεις σε ένα μπολ και ψήνεις!

Tip 1: Μπορείς να προσθέσεις εκχύλισμα βανίλιας, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού για να του δώσεις τη γεύση που θέλεις! Μπορείς ακόμα να προσθέσεις και σταγόνες σοκολάτας

Tip 2: Αν δεν έχεις αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα) θα ανακατέψεις αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 κουταλιά του γλυκού baking powder.

 



Υλικά

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα υγρά συστατικά της συνταγής: τα αυγά, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο κι ανακατεύουμε καλά.
  • Ψήνουμε στους 180°C, στις αντιστάσεις για 60 λεπτά.
Cool Artisan