search

Συνταγή για χωριάτικο φύλλο

coolartisan4

Η παραδοσιακή ελληνική συνταγή που πετυχαίνει πάντα και έχει εφαρμογή σε αλμυρές πίτες και τάρτες!



Υλικά

  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1½ ποτήρι νερού χλιαρό νερό
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε λεκάνη ή μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
  • Προσθέτουμε το ξίδι, αλάτι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, με απαλή υφή.
  • Τη βάζουμε στο πάγκο και τη ζυμώνουμε με δυνατές κινήσεις.
  • Πρέπει να μοιάζει σαν το δέρμα μωρού.
  • Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για αρκετή ώρα και στη συνέχεια την ανοίγουμε για να φτιάξουμε τάρτα ή πίτα
Cool Artisan